PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Η αγορά στενάζει και η κυβέρνηση ασχολείται με τους λίγους


Στα εθνικά θέματα και «στον αναθεωρητισμό που εκδηλώνει η Τουρκία» αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της σε φίλους και μέλη του κόμματός της στην Φλώρινα. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί δεν αποδέχθηκε την πρόταση της για την σύγκλιση συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής κάτι που «θα ενίσχυε την θέση και την εικόνα της χώρας μας έναντι των διεθνών μας εταίρων».

Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΚΙΝΑΛ γιατί «δεν θέλει να αναλάβει δεσμεύσεις» ενώ έστειλε το μήνυμα της λέγοντας ότι «από εδώ και στο εξής αναλαμβάνει όλη την ευθύνη» σημειώνοντας ότι σύντομα «θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ενέργειες της τουρκικής εταιρίας όταν εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες για έρευνες νότια της Κρήτης». Κλείνοντας την αναφορά της στα εθνικά θέματα θύμισε στο ακροατήριο ότι ζήτησε από την σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εφαρμοστούν κυρώσεις από πλευράς της ΕΕ στην Τουρκία για την στάση της.

Αναφερόμενη σε ζητήματα της Οικονομίας τόνισε ότι «η αγορά αναστενάζει και η κυβέρνηση ασχολείται με τους λίγους κα τους ισχυρούς». Περιέγραψε το τοπίο που κατά την εκτίμηση του κόμματός της επικρατεί στην αγορά λέγοντας ότι «οι τράπεζες δεν χορηγούν ρευστότητα στις επιχειρήσεις ενώ η κυβέρνηση δεν τους πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση» προσθέτοντας ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης αφού στην ΠΕ Φλώρινας πριν από ένα μήνα σταμάτησαν λόγω παλαιότητας να λειτουργούν οι δύο μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου, ενώ το 2023 θα σταματήσει η λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης. Δήλωσε ότι «ο χρόνος που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση δεν επαρκεί» και από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων «φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την μετάβαση της περιοχής σε οικονομία χωρίς τον λιγνίτη».

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα, όπου στους ξενώνες του φιλοξενούνται 22 παιδιά ηλικίας από 8 έως 18 ετών. Οι υπεύθυνοι της δομής ανέφεραν ότι αυτήν την περίοδο τρέχουν το πρόγραμμα της αναδοχής και της υιοθεσίας στο πλαίσιο των οδηγιών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, ενώ ως το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα ανέφεραν την έλλειψη μόνιμου προσωπικού αφού οι περισσότερες ειδικότητες των εργαζομένων είναι με συμβάσεις του ΟΑΕΔ. Η Γεννηματά ζήτησε να της σταλούν όλα τα στοιχεία προκείμενου με ερώτησή της να φέρει το θέμα στην Βουλή.

Η κ. Γεννηματά είχε και ολιγόλεπτη συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στα ιδιωτικά ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη στην Φλώρινα ενώ νωρίς το πρωί είχε συνάντηση με φίλους και μέλη του κόμματός της στην Καστοριά.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment