PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Είστε εξ ορισμού κυβέρνηση μειοψηφίας


«Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, αλλά τελικά δεν είχαμε δει τίποτα. Δεν υπάρχουν όρια στη γελοιοποίηση. Έπρεπε την Κυριακή να προκηρυχθούν εκλογές», τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται την απόφαση του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό για τη σύγκριση με την κυβέρνηση Παπαδήμου και την αναφορά περί κυβέρνησης «κουρελού». «Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν εθνικής σωτηρίας και όχι θέατρο», τόνισε.

«Δεν αντέχουμε τη φαροσκομωδία που έστησαν Τσίπρας και Καμμένος», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Για τον κ. Αποστολάκη, τόνισε ότι είναι ντροπή να κρύβεται ο κ. Τσίπρας πίσω από το ήθος του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο, συνέχισε η κ. Γεννηματά. Ένας συνεταιρισμός -όπως είπε- που έκανε τεράστια ζημιά στη χώρα. «Ο κ. Καμμένος αφήνει τους μισούς του βουλευτές στην κυβέρνηση κατά κυριότητα και τους άλλους μισούς κατ’ επικαρπία».

«Σήμερα έρχεστε να μας ζητήσετε εν λευκώ εξουσιοδότηση να ολοκληρώσετε το έργο σας. Κατηγορηματικά ΌΧΙ. Είστε εξ ορισμού κυβέρνηση μειοψηφίας».

«Για πια κυβέρνηση ζητάτε ψήφο; Είδα τους ίδιους υπουργούς στα έδρανα, τους ίδιους υπουργούς σε μια κυβέρνηση που έχασε τη δεδηλωμένη», ανέφερε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας πως «η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού και όχι από τα παζάρια της ντροπής. Δεν σας εμπιστεύομαστε κ. Τσίπρα, ούτε για τα εθνικά θέματα ούτε για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

«Δεν σας εμπιστεύομαστε γιατί με τις ενέργειες σας δημιουργείτε τεράστιο δημοκρατικό πρόβλημα στη χώρα και με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη έχουμε ζήτημα θεσμικής εκτροπής», υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας. «Το μόνο που καταφέρατε είναι η “κωλοτούμπα” κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει «μια κυβέρνηση γατζωμένη στις καρέκλες και μια αντιπολίτευση που λαχταρά να την αντικαταστήσει. Δεν είναι λύση, η λύση είναι η μια ριζική αλλαγή», σύμφωνα με την κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment