PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Ανεπαρκή, συντηρητικά και καθυστερημένα τα κυβερνητικά μέτρα


Απογοήτευση εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά για τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι είναι «καθυστερημένα, ανεπαρκή και συντηρητικά».

Σε συνέντευξή της στον «Real FM», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι έχει αναφερθεί για το πώς πρέπει να στηριχθεί ο τουρισμός και οι σημαντικότεροι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας για να κρατηθεί ζωντανή η παραγωγική βάση της χώρας. «Αν τώρα καταρρεύσουν, το κόστος της ανόρθωσης θα είναι πολύ δύσκολο, πολύ βαρύ. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ πιο εύκολο να μαζέψουμε ό,τι μπορούμε, να το σταθεροποιήσουμε τώρα, παρά να χτίζουμε μετά σε ερείπια. Η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα για τον πρωτογενή τομέα, τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, που είναι σημαντικός κλάδος για την ελληνική οικονομία» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά με μέτρα για τη στήριξη στην εργασία, επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει συγκεκριμένη και απολύτως κοστολογημένη πρόταση για την εργασία, αναδεικνύοντας τις διαφορές από τις προτάσεις της κυβέρνησης. «Η επιδότηση εργασίας, έτσι όπως την προτείνει η κυβέρνηση, συνοδεύεται από μείωση αποδοχών για τους εργαζομένους κατά 20% και συνδέεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αυτό είναι σε βάρος των εργαζομένων και έρχεται να καθιερώσει μέσα στην πανδημία τη μερική απασχόληση. Στην πραγματικότητα το κόστος της κρίσης μεταβιβάζεται στους εργαζόμενους με διπλό τρόπο» υπογράμμισε. Όπως συμπλήρωσε, «Το Sure είναι κοινοτικό πρόγραμμα, αλλά δεν παύει να είναι δάνειο. Που σημαίνει ότι επιβαρύνεται η χώρα από αυτό το δάνειο. Άρα, στο τέλος της ημέρας επιβαρύνεται και ο εργαζόμενος. Δεν είναι δυνατόν να δίνει η κυβέρνηση κίνητρα για τη μερική απασχόληση. Θα έπρεπε να διασφαλίσουμε, όπως λέει το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο να μην υπάρξουν απολύσεις στις επιχειρήσεις που επιδοτούνται, αλλά και να μην υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στους όρους των συμβάσεων των εργαζομένων».

Κατά την κ. Γεννηματά, δε φτάνει η μείωση του ΦΠΑ, αλλά χρειάζονται πιο γενναία μέτρα για τον τουρισμό και την εστίαση, όπως μείωση για τη διαμονή στο 6%, για να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα. «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ύψος της ύφεσης εξαρτάται από το τι θα σώσουμε στον τουρισμό. Δεν επαρκούν οι εξαγγελίες τις κυβέρνησης, δεν δίνουν κίνητρα για να ανοίξουν περισσότερες επιχειρήσεις, να διασωθούν θέσεις εργασίας και να υπάρχουν έσοδα. Επίσης, στη μείωση της προκαταβολής φόρου, πρέπει να είναι μηδενική η προκαταβολή φόρου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση δεν ξεκαθάρισε τη θέση της και παραπέμπεται για τον Ιούλιο η απόφασή της. Δεν είναι δυνατόν να μιλάει ο πρωθυπουργός και να μη ξέρουν ποιο θα είναι το πλαίσιο που θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις στο επόμενο διάστημα, γιατί μόνο έτσι ένας επιχειρηματίας θα πάρει σοβαρές αποφάσεις για τη δουλειά του» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Για τα σχόλια που δέχθηκε με αφορμή ότι δεν ήταν παρούσα στην ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η κ. Γεννηματά απάντησε πως «είναι φανερό πριν ακόμα από τις τελευταίες εκλογές ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει στοχοποιηθεί. Γιατί ενοχλούμε και φαίνεται πως ενοχλούμε πολύ. Ίσως επειδή λειτουργεί ως ένα ανάχωμα στην πόλωση και στο διχασμό. Στοχοποιείται η παράταξή μας, και στο πλαίσιο αυτό βάλλομαι και εγώ προσωπικά» ανέφερε.

Όπως εξήγησε, δεν πήγε χθες στη Βουλή «γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση, και 14 ημέρες καραντίνα. Το γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές, ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία. Όσο για τη θέση μου και τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με δημόσιες τοποθετήσεις και δικές μου και του Κινήματος, και προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, όλων όσων δεν ήμασταν εκείνη την ώρα στην ψηφοφορία» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment