PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Ίδιες πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κρατούν αλυσοδεμένη τη χώρα


«Το κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής μας αντεπίθεσης είναι ο στόχος να βελτιώσουμε τη ζωή των Ελλήνων και να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας, προτείνοντας ένα εναλλακτικό σχέδιο αληθινής προοδευτικής «κανονικότητας» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου».

Η κ. Γεννηματά η οποία συμμετείχε στη περιφερειακή συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής στη Ρόδο, είπε για ότι το διακύβευμα της επικείμενης Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ με σύνθημα «Η πολιτική επιστρέφει», είναι «μια σύγχρονη σοσιαλιστική ταυτότητα, που ανταποκρίνεται στα νέα διεθνή, ευρωπαϊκά και εθνικά δεδομένα».

Ως προς το δρόμο που θα επιλέξει το ΚΙΝΑΛ με δεδομένα το «ανοιχτό προσκλητήριο» του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο και την προσπάθεια της ΝΔ να προσεγγίσει το κέντρο, η Φ. Γεννηματά είπε «το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί αταλάντευτα αυτόνομη πορεία, με μοναδική πυξίδα τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας. Η δική μας επιλογή είναι συλλογική, ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη. Δεν ετεροκαθορίζεται. Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει λάφυρο κανενός».

«Τα δήθεν φλερτ από αριστερά και δεξιά δεν μας αφορούν, δεν τα χρειαζόμαστε» πρόσθεσε και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ ως τις «δύο όψεις του ίδιου συντηρητικού νομίσματος».

«Τα θηριώδη υπερπλεονάσματα, το Ταμείο της υποτέλειας, οι εξαρτήσεις των προσωρινών επιδομάτων, η κομματική άλωση της δημόσιας διοίκησης, η εγκατάλειψη των αδυνάμων, οι αδικίες στο ασφαλιστικό, είναι οι κρίκοι της αλυσίδας που ενώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και κρατούν αλυσοδεμένη τη χώρα. Μάταια επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών. Στην κάλπη θα πάρουν την απάντησή τους» τονίζει η Φ. Γεννηματά.

Ερωτηθείσα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό απάντησε «η κυβέρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού παίρνει ένα στρογγυλό μηδενικό».

Είπε ότι το ΚΙΝΑΛ στηρίζει το αίτημα των νησιών για άμεση αποσυμφόρηση με συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει.

Επισημαίνει ότι όσο η κυβέρνηση διαχειρίζεται ως εσωτερικό θέμα τη διαχείριση των μεικτών προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών η οποία αποτελεί ευρωπαϊκό ζήτημα, «μετατρέπει ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα σε μια εθνική τραγωδία».

Η Φ. Γεννηματά θεωρεί ότι η κυβέρνηση «αποδέχθηκε και εφαρμόζει πιστά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας, παγιδεύει τη χώρα και μετατρέπει τα νησιά σε αποθήκη ψυχών».

«Είναι ώρα η κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Να αφήσει τη βία και τον αυταρχισμό στους απελπισμένους και αγανακτισμένους νησιώτες και να δείξει πυγμή στους Ευρωπαίους» υπογραμμίζει.

Αναφέρει ότι το ΚΙΝ.ΑΛ κινητοποιεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις «με ουσιαστικό ρόλο για την Frontex μέσω της γενναίας ενίσχυσης της επιχειρησιακής της εντολής αλλά και των μέσων που της παρέχονται για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων. Με κατανομή των αιτούντων άσυλο σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης και με σύστημα κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται. Με αλλαγή της κοινής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας, ώστε να σταματήσει ο Ερντογάν τους εκβιασμούς. Με ριζική αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι η κυβέρνηση «αποδείχθηκε και στα εθνικά ζητήματα απροετοίμαστη και χωρίς αντανακλαστικά» καθώς και ότι ο πρωθυπουργός «υποτιμά την τουρκική απειλή, παρά το γεγονός ότι οι ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό».

Επισημαίνει ότι η αναθεωρητική πολιτική και οι απειλές Ερντογάν «συνιστούν ένα πλαίσιο επιθετικών ενεργειών που επιβάλλει εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα».

Τονίζει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να τρέχει πίσω από τα γεγονότα «όπως συνέβη με την ταπεινωτική για την Ελλάδα απουσία από τη συνάντηση του Βερολίνου» και επισημαίνει ότι είναι εθνικά επιζήμιο «να μας θεωρούν διεθνώς προβλέψιμα δεδομένους».

«Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει ότι θα απαντήσουμε αποφασιστικά, αν απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» υπογραμμίζει η Φ. Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας στη συνέντευξή της την αναγκαιότητα σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής γραμμής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment