PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ, ένας χαμένος χρόνος


«Χαμένο χρόνο» χαρακτηρίζει τον έναν χρόνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, με άρθρο της στον «Ελεύθερο Τύπο».

Τονίζει ότι η χώρα «πορεύεται χωρίς πυξίδα» και «το κυβερνητικό καράβι μπάζει νερά», ενώ στέκεται στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης με τη διαμόρφωση ενός σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης με κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προγραμματική συμφωνία για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης.

Όπως αναφέρει, ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει δεν είναι καθόλου θετικός για τον τόπο. «Για την ακρίβεια είναι μακράν ο χειρότερος από την μεταπολίτευση και μετά» προσθέτει, σημειώνοντας ότι πριν από ένα χρόνο, ο λαός «έβλεπε μετά από τέσσερα σκληρά χρόνια θυσιών και προσπαθειών, φως στο τούνελ. Φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «αντί να βγούμε από το Μνημόνιο παραλίγο να βγούμε από το ευρώ». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ψέμα και η διγλωσσία», που όπως συμπληρώνει «έχουν κοντά ποδάρια».

«Ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαίωνε ότι θα παίζει τον ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη. Τελικά εμάς χορεύουν στο ταψί. Το κόστος της 10μηνης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι βαρύ για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλους μας. Η ύφεση επέστρεψε, η ανεργία μεγαλώνει, το χρέος εκτινάσσεται. Οι Τράπεζες δόθηκαν αντί “πινακίου φακής” σε ξένα funds. Τα κοράκια κατά τον κ. Τσίπρα που έγιναν τώρα αρνάκια» συνεχίζει η κ. Γεννηματά.

Υπογραμμίζει δε ότι η Ελλάδα βιώνει και πάλι ανασφάλεια και αβεβαιότητα και καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «έχει ολοκληρωτικά εγκλωβιστεί στην μέγγενη του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε». «Μέρα με τη μέρα, μέτρο με το μέτρο οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το κάνουν σημαία τους. Κλαψουρίζουν, αλλά αμφίθυμοι να κινηθούν προς τα εμπρός, αδύναμοι να σχεδιάσουν, να διαπραγματευτούν, παραδίδονται άνευ όρων», προσθέτει.

Η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για απειλή νέων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αύξηση εισφορών και κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ προειδοποιεί ότι οι αγρότες απειλούνται με εξοντωτική φορολόγηση. Όπως εκτιμά, οι μικρομεσαίοι πλήττονται από τα capital controls, την αύξηση της φορολογίας, την έλλειψη χρηματοδότησης.

«Για τους πολίτες που βιώνουν την φτώχεια έχουμε μεγάλες μειώσεις σε όλα τα επιδόματα. Ακόμα και το επίδομα θέρμανσης περικόπτεται κατά 50%. Τα περίφημα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της φτώχειας, ήταν μόνο 108 εκ. ευρώ, ενώ πέρυσι δόθηκαν 450 εκ. ευρώ» αναφέρει εν συνεχεία.

Εξαπολύει δε τα «πυρά» της κατά της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το «παράλληλο πρόγραμμα» το οποίο χαρακτηρίζει «νέα απάτη, που ναυάγησε πρόσφατα στην Βουλή μέσα στα νερά της προχειρότητας και της αναξιοπιστίας».

«Παλαιότερα δικά μας μέτρα όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κοινωνική εργασία, ενισχυτική διδασκαλία επρόκειτο να νομοθετηθούν ως νέα, χωρίς όμως επεξεργασία και κοστολόγηση. Και αυτά σε συνδυασμό με ακοστολόγητα ρουσφέτια χαριστικές και πελατειακές ρυθμίσεις για να συνεχίσουν την άλωση του κράτους από τον κομματικό τους στρατό. Η ταπεινωτική υποχώρηση βέβαια δεν μας εφησυχάζει», σημειώνει η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment