PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Φόβος για αλματώδη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα


Στη δεύτερη φάση της έξαρσης μπήκαμε πλέον μετά και τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να λένε για 32ο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για 33ο κρούσμα αεροσυνοδού.

Η χώρα εισέρχεται πλέον σταδιακά στη φάση 2 της επιδημικής έξαρσης του κορωνοϊού, έπειτα και από τις εξέλιξεις το τελευταίο 24ωρο στην Ηλεία, όπου έχουν καταγραφεί 21 κρούσματα της νόσου, μερικές σοβαρές νοσηλείες σε νοσοκομείο ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός των ασθενών χωρίς συμπτώματα είναι μεγάλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιβεβαιωθεί και 32ο κρούσμα, μια γυναίκα 32 ετών στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Το ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτή την περίπτωση είναι πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν σχετίζεται με τα προηγούμενα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην ίδια πόλη.

Ακόμα ανησυχία προκαλεί μια άλλη πληροφορία ότι επιβεβαιώνεται και 33ο κρούσμα στη χώρα μας που είναι αεροσυνοδός και φέρεται να συνόδευε την πτήση επιστροφής από Τελ Αβίβ προς Αθήνα στην οποία επέβαιναν οι 53 επιβάτες που είχαν πάει σε θρησκευτική εκδρομή στο όρος Σινά.

Στις επιβαρυμένες περιοχές καταγράφεται πλέον τοπικά μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού (φάση 2) ενώ την επικράτεια οι ειδικοί την ταξινομούν στη φάση 1, δηλαδή καταγράφεται ακόμη μερική, ελεγχόμενη διασπορά του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 31, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος καθώς η νόσος εκδηλώνεται και με ήπια συμπτώματα ή και χωρίς συμπτώματα. Εκτιμά δε πως θα νοσήσει από τη νόσο το 5-10% του πληθυσμού εφέτος, και ανέφερε προκειμένου να προλάβει, όπως είπε, την επιδημία του φόβου και του πανικού που είναι πολύ χειρότερες, πως από την εποχική γρίπη νοσεί το 15% των Ελλήνων.

Τα καθ’ υπερβολή, όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα που ελήφθησαν στις τρεις περιοχές, Ηλεία, Αχαϊα, Ζάκυνθος, έχουν στόχο να καθυστερήσουν τη γρήγορη διασπορά της νόσου στους κατοίκους, δεν μπορούν να την αποτρέψουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment