PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Φωτογραφικό διαγωνισμό για έργο 15 εκ. ευρώ καταγγέλλει ο Γ. Σγουρός


Την παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων ζητεί ο Γιάννης Σγουρός, που καταγγέλλει ως φωτογραφικούς τους όρους διαγωνισμού, που διενήργησε η Περιφέρεια Αττικής για οδοποιία ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κατήγγειλε ότι στους όρους του συγκεκριμένου διαγωνισμού προβλέπεται ότι ο ανάδοχος πρέπει να είναι σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων από την Πλατεία Συντάγματος, γεγονός που, όπως είπε, αποκλείει άλλες εταιρίες που πιθανότατα θα πρόσφεραν καλύτερη τιμή.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό ο διαγωνισμός αφορά το μεγαλύτερο έργο συντήρησης οδοποιίας που έχει δημοπρατήσει στην πενταετή θητεία της η διοίκηση της Ρένας Δούρου με τον τίτλο «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής» και συνολικό προϋπολογισμό 15.000.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Πρόκειται, όπως είπε, για πρωτοφανή όρο, που δεν έχει τεθεί ποτέ ξανά σε κανέναν διαγωνισμό από τους δεκάδες που εκτελούνται για τη συντήρηση της οδοποιίας στην Αττική, που σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους επί ποινή αποκλεισμού όρους περιορίζει τον ανταγωνισμό, κατά ευθεία καταστρατήγηση της εθνικής νομοθεσίας και των κοινοτικών Οδηγιών.

Ο κ. Σγουρός κάλεσε την η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων να ελέγξει άμεσα τους όρους του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (418/2018 Απόφαση) είχε ακυρώσει διακήρυξη της Περιφέρειας για άλλο έργο οδοποιίας στο οποίο ζητούνταν «χωρίς ειδική αιτιολόγηση και δυσανάλογα, σε σχέση με την φύση και το οικονομικό αντικείμενο του υπό δημοπράτηση έργου, αυξημένη οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια και τεχνική και επαγγελματική ικανότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment