PeristeriNews.gr
Διεθνή

Φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στη Ρουμανία


Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 162 τραυματίστηκαν χθες τη νύχτα μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι.

Πρόκειται για «μια μεγάλη τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Όπρεα, ενώ όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ αυτή είναι «η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους» που έχει συμβεί ποτέ στο Βουκουρέστι.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ρουμανίας. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Για τα αίτια της τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε περί τις 23:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) διεξάγεται έρευνα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προκλήθηκε πανικός όταν σημειώθηκε έκρηξη στην έναρξη ενός σόου με πυροτεχνήματα και στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα. Οι θαμώνες προσπάθησαν να βγουν από το κέντρο από τη μοναδική έξοδο που λειτουργούσε, η δεύτερη έξοδος ήταν κλειδωμένη, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ.

Πολλά από τα θύματα «υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ.

Περίπου 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.

«Είμαι συγκλονισμένος και νιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε [χθες] το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment