PeristeriNews.gr
Απόψεις

«Φτάνουν πια οι καφετέριες και τα αναψυκτήρια»


Παραφράζοντας το αλήστου μνήμης από την εποχή της χούντας «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο»,  οι σκεπτόμενοι Περιστεριώτες μπορούν να λένε κάλλιστα σήμερα, «κάθε παιδική χαρά ή ψαραγορά και καφετέρια, κάθε πάρκο και αναψυκτήριο».

Ο Δήμαρχός μας χρόνια τώρα, γνωρίζοντας άριστα το κομμάτι του φαίνεσθαι και της επικοινωνίας, έχει αναγάγει σε επιστήμη την εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού…

Διπλές και τριπλές αναπλάσεις σε  υπάρχουσες πλατείες, καλλωπισμός και φώτα ιδιαίτερα γύρω από εκκλησίες γιατί το ποίμνιο είναι πολυάριθμο, ανεξέλεγκτα νυχτερινά κέντρα σε κατοικημένους χώρους στο Μπουρνάζι και στην Αιμ.Βεάκη, παρατυπίες και παρεμβάσεις στην 1η Παιδική Χαρά κόντρα σε νόμους , μελέτες και αποφάσεις, όπως φάνηκε από τις τελευταίες εξελίξεις.

Σειρά θα έχει η παλιά Ψαραγορά, η οποία αφέθηκε από τη διοίκηση στην τύχη της και απαξιώθηκε και ποιος ξέρει τι άλλο στη συνέχεια!

Οι πολίτες, οι δημότες της πόλης μας θα είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι κ. Δήμαρχε, όχι μόνο με καφετέριες και αναψυκτήρια που τα εκμεταλλεύονται κάποιοι ιδιώτες, αλλά με δημόσιους χώρους ελεύθερους και χρηστικούς, με πεζοδρόμια ανθρώπινα, με πράσινο, λουλούδια, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, με κάδους απορριμάτων και φρεάτια να μην βρωμάνε, με έργα αντιπλημμυρικά στις υποβαθμισμένες γειτονιές για να μην πνίγεται ο κόσμος.

Με προτάσεις και προγράμματα για τη διαχείριση των απορριμάτων της πόλης και όχι με Σ.Μ.Α και σπαστήρες χωρίς άδεια, στο χώρο του Άλσους. Με ενθάρρυνση  και στήριξη της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της ανεργίας.

Με δημιουργία χώρων πολιτισμού, παιδότοπων, με ασφαλείς και φυλασσόμενες παιδικές χαρές, σχολεία με αντισεισμική προστασία, συγκοινωνία που να εξυπηρετεί τους δημότες, δρόμους για αυτοκίνητα, χωρίς λακκούβες…

Πολιτισμός και ανάπτυξη κ. Δήμαρχε δεν είναι οι καφετέριες, η Θώδη, η Φουρεϊρα και οι διάφοροι μεγαλοκαλλιτέχνες. Είναι τα νιάτα της πόλης που θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν, αλλά δεν έχουν ούτε τους χώρους, ούτε τα μέσα και τις υποδομές για να το κάνουν.

Είναι οι διάφορες συλλογικότητες που ασχολούνται με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, είναι τα παιδιά των εγκαταλειμμένων συνοικιών που πνίγονται από το τσιμέντο και τα αδιέξοδα.

Αυτή την πόλη θέλουμε, για αυτή την πόλη θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με θέληση και όραμα για τις επόμενες γενιές.

Αυτό είναι το αληθινό στοίχημα κ. Δήμαρχε για όλους όσοι θέλουν να κάνουν την πόλη μας ανθρώπινη. Δεν αρκούν οι όποιες καλές δημόσιες σχέσεις με τα κανάλια για prοmotion και μικροπολιτικές, αλλά το έργο που δεν έχει γίνει και πρέπει να γίνει τα επόμενα τρία χρόνια, για τους ξεχασμένους της περιφέρειας του Περιστερίου.

Τέσσερις σχεδόν τετραετίες η ίδια διοίκηση στο Δήμο και το Περιστέρι άλλαξε μόνο γύρω από το κέντρο της πόλης, έργα υποδομής και με προοπτική απουσιάζουν παντελώς.

Οι συνοικίες μας με τα ωραία ονόματα Ανθούπολη, Κηπούπολη, Νέα Ζωή, Χρυσούπολη και όλες οι υπόλοιπες μάταια περιμένουν τις ψεύτικες υποσχέσεις…

Είναι καιρός πια δημοτικές κινήσεις και πολίτες το επόμενο διάστημα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά χρόνων, για μια πραγματική αλλαγή στο Περιστέρι!

Οι καιροί ου μενετοί .

Ανδρέας Πιλάλης

Συντονιστής  δημοτικής  παράταξης ‘’Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι΄΄

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment