PeristeriNews.gr
Απόψεις

«Φτάνει πια στην κοροϊδία και τις ελεημοσύνες»


Επιστολή του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, Κωνσταντίνου Παπλωματά.

«Μου παραπονιόταν ότι είχε πονοκέφαλο, πήρε ένα παυσίπονο αλλά δεν έγινε τίποτα. Τον ρώτησα αν είχε φάει το μεσημέρι και μου είπε ότι έχει να φάει τρεις μέρες. Όμως, τα περισσότερα παιδιά δεν έρχονται να μας πουν ότι πεινάνε. Μου ζητάνε αν μπορώ να βρω μια δουλειά στους γονείς τους που είναι άνεργοι».

Αυτά κατήγγειλε στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ο διευθυντής του 39ου Γυμνασίου Αθηνών, αλλά και πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς κατά τη διάρκεια χτεσινής κινητοποίησης, όπου μεταξύ άλλων απαίτησαν να δίνεται τουλάχιστον ένα δωρεάν μικρογεύμα στα σχολεία για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους.

Ο υποσιτισμός των παιδιών, η σύγχρονη βαρβαρότητα που αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο ενός απάνθρωπου συστήματος, καλά κρατεί. Και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς εφόσον οι αιτίες που τον προκαλούν, η ανεργία και η φτώχεια των γονιών, απόρροια μιας άνευ προηγουμένου βάρβαρης επίθεσης, διευρύνονται.

Με αφορμή δηλώσεις από την πλευρά της Εκκλησίας, η αρμόδια ειδική γραμματέας του υπουργείου δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου συνεργάστηκαν με την Εκκλησία, εκπρόσωποι της οποίας είχαν ζητήσει σε πρόσφατη επίσκεψή τους να βοηθήσουν στο θέμα της σίτισης. Όπως προκύπτει, θα αποσταλούν δέματα στις οικογένειες 2.000 παιδιών γιατί αυτός είναι ο αριθμός που δήλωσε η Εκκλησία ότι μπορεί να ικανοποιήσει.

Τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση – που τείνουν να μείνουν στην Ιστορία ως οι κυβερνήσεις που έφεραν την πείνα στο σχολείο – στον έναν ή στον άλλο βαθμό, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα παραπέμποντάς το σε ιδιώτες, στο βαθμό που θέλουν και για όσο κρίνουν ότι τους συμφέρει να εμφανίσουν την «εταιρική κοινωνική ευθύνη» τους (Ίδρυμα Νιάρχου). Το παράδειγμα της βοήθειας που προσφέρει η Εκκλησία και των μέχρι τώρα χορηγιών είναι απόδειξη ότι λύση στο πρόβλημα δεν έρχεται με τέτοιες κινήσεις αφού αφορούν σε συγκεκριμένο αριθμό μαθητών και όχι όσους το χρειάζονται.

Φτάνει πια στην κοροϊδία και τις ελεημοσύνες. Τώρα να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι στους Δήμους για να παρέχουν ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμό) σε όλους τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων.

Για τη φτώχεια, την ανεργία, κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή, να σκύβει το κεφάλι. Δεν μπορεί κανείς να τα αντιμετωπίσει μόνος του, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που τα γεννά και τα αναπαράγει για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Κανείς νέος, εργάτης, φτωχός δεν πρέπει να δεχτεί αυτήν την κατάσταση. Να ριχτεί στην οργανωμένη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, συνοικία, σχολείο “για να πάρει και να σηκώσει” την πλουτοκρατία, την κυβέρνησή της και τα άλλα κόμματά της που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.

Δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στα σχολεία επιχειρηματίες (όπως ο Νιάρχος και άλλοι) και διάφορες ΜΚΟ, που με την Αρχιεπισκοπή μοιράζουν ελεημοσύνες. Μοιράζουν λόγια αγάπης και στοργής για να ομορφύνουν τη βαρβαρότητα. Όλοι μαζί θέλουν να πνίξουν την οργή και το ταξικό μίσος που χρειάζεται να θεριέψει και να γίνει συνειδητή οργανωμένη επιλογή για την κατάργηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ως εδώ! Ούτε ώρα χαμένη! Ο λαός και η νεολαία να πιστέψουν στη δύναμή τους».

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment