PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Φιάσκο το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Λεωφόρου Αθηνών (photos)


Θα μπορούσε να φανεί και πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά δυστυχώς δεν είναι! Σε φιάσκο εξελίχθηκε το πρώτο στάδιο των εργασιών του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Περιστερίου.

Η ταλαιπωρία και οι ατελείωτες ώρες που πέρασαν οι οδηγοί για να περάσουν το σημείο που γίνονται εργασίες στη Λεωφόρο Αθηνών ήταν άδικες αφού τα έργα που έγιναν τους προηγούμενους έξι μήνες αποδείχθηκε ότι έγιναν χωρίς λόγο.

Ο λόγος; Κατά την εκσκαφή των μηχανημάτων για σύνδεση του νέου αντιπλημμυρικού αγωγού με το Χαϊδαρόρεμα, οι άνθρωποι της εργολαβικής εταιρείας έπεσαν πάνω σε αχαρτογράφητο αγωγό της ΕΥΔΑΠ και συνάμα στην άδοξη ολοκλήρωση των εργασιών.

Το συγκεκριμένο γεγονός εξόργισε του καταστηματάρχες της περιοχής που όλους αυτούς τους μήνες του κλεισίματος της Λεωφόρου βρίσκονται σε πραγματικό εμπάργκο λόγω της δυσκολίας προσέγγισης των πελατών στα καταστήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους της Περιφέρειας, η τέλεση των έργων σε ένα από τους πιο κεντρικούς άξονες της Ελλάδας έγινε με παλιά μελέτη, περίπου 15ετιας, γεγονός που προκάλεσε το παραπάνω πρόβλημα και ενδεχομένως να προκαλέσει και άλλα.

Πλέον η τεχνική εταιρεία ξεκίνησε από σήμερα να κλείνει το σημείο εργασιών προκειμένου να γίνει ασφαλτόστρωση και να δοθεί το σημείο της Λεωφόρου Αθηνών και πάλι στην κυκλοφορία.

Αυτό που ανησυχεί τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τις εργασίες είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αναγκαστούν να κλείσουν τις αριστερές λωρίδες της Λεωφόρου Αθηνών με σκοπό ο νέος αγωγός των όμβριων υδάτων να προσπεράσει τον αχαρτογράφητο αγωγό της ΕΥΔΑΠ και να υπάρξει εξέλιξη των εργασιών προς το Χαϊδάρι.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο θα έχει πολλά επεισόδια και αναμένουμε να δούμε αν τελικά θα υπάρξει κάποια ενημέρωση της μελέτης ώστε να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα και κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment