PeristeriNews.gr
Διεθνή

Φίτσο: Θα υπάρξει ένα και μόνο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα


Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν πράξει όσα οφείλει στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, θα υπάρξει στην Ευρώπη ένα και μόνο hotspot και αυτό θα ονομάζεται «Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη, αλλά και εθνικιστή Σλοβάκο πρωθυπουργό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα από το καλοκαίρι του 2015 γι’ αυτό το οποίο επρόκειτο να συμβεί σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.

«Κύριε Τσίπρα, εάν δεν πράξετε εκείνα για τα οποία έχετε δεσμευθεί στα σύνορα, θα υπάρξει ένα και μόνο hotspot το οποίο θα ονομάζεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σας ευθύνη, γιατί δεν κάνατε τίποτε μέχρι τώρα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της κεντροευρωπαϊκής χώρας.

Εάν η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε οι ροές αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν σε μια άλλη γραμμή, για παράδειγμα στην ΠΓΔΜ, υποστήριξε ακόμη.

Τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα του, ο κ. Φίτσο επισκέφθηκε την Τετάρτη τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για να συνομιλήσει με τους 25 Σλοβάκους αστυνομικούς που συμμετέχουν στους συνοριακούς ελέγχους, βοηθώντας τους συναδέλφους τους της ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment