PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα


Υψηλός θα παραμείνει και αύριο, Δευτέρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, λόγω των ανέμων και των μεγάλων θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για τις 27 Ιουλίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3) στις εξής περιοχές:

– Αττική, Βοιωτία, Εύβοια
– Αχαΐα, Ηλεία
– Νησιά Ιονίου
– Σάμο, Χίο, Ικαρία
– Δωδεκάνησα

Την ανηφόρα αναμένεται να πάρει η θερμοκρασία

Την ανηφόρα αναμένεται να πάρει η θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα, με τους μετεωρολόγους να προαναγγέλλουν την άφιξη ιδιαίτερα θερμών αέριων μαζών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του meteo, το θερμό κύμα θα επηρεάσει την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας.

Μάλιστα, η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι θερμότερες ημέρες δε, αναμένεται να είναι το τριήμερο Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή.

Αναλυτική πρόγνωση:

Δευτέρα – 27 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6, στο Αιγαίο 6 και από το μεσημέρι πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη – 28 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment