PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ κατηγορείται για κατασκοπεία


Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ανώτερο στέλεχος της ΕΥΠ κατηγορείται για κατασκοπεία και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση καθώς συνελήφθη και θα παραπεμθεί σε δίκη για ύποπτο χειρισμό «απόρρητων εγγράφων» που αφορούν την ασφάλεια της χώρας.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ κατηγορείται για κατασκοπεία και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση καθώς συνελήφθη και θα παραπεμθεί σε δίκη για ύποπτο χειρισμό «απόρρητων εγγράφων» που αφορούν στην ασφάλεια της χώρας.

Το στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με βούλευμα που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011, φέρεται ότι παρακράτησε παρανόμως απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που αφορούσαν την ασφάλεια του κράτους και έκανε αποκλειστική χρήση.Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος μιλά για σκευωρία σε βάρος του και για ενδοϋπηρεσιακές σκοπιμότητες.

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2010. Ο 53χρονος πρώην υψηλόβαθμος στέλεχος της Α’ Διευθυνσης Συλλογής Πληροφοριών μπήκε στο στόχαστρο των συναδέλφων του καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι χειρίζεται προσωπικά χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ με αντικείμενο που ήταν εκτός δικής του αρμοδιότητας.

Όταν τα διοικητικά στελέχη της ΕΥΠ του ζήτησα να πληροφορηθούν το περιεχόμενο των εγγράφων που είχε στον φοριαμό του εκείνος φέρεται να τους ανέφερρε ότι δεν κατείχε αρχεία της υπηρεσίας του και ό,τι βρισκόταν στις ντουλάπες και στο γραφείο του αφορούσαν προσωπικά του έγγραφα και έγγραφα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων της ΕΥΠ.

Όμως όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα όταν ανοίχτηκαν οι ντουλάπες και τα ερμάρια του κατηγορουμένου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν απόρρητα έγγραφα η πλειονότητα των οποίων ήταν ειδικού χειρισμού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 53χρονου το κατηγορητήριο είναι ασθενές και θα καταπέσει στην ακροαματική διαδικασία ενώ οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment