PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υψηλά τα ποσοστά της αποχής


Η αποχή για μία ακόμη φορά είναι η πρωταγωνίστρια σε μία εκλογική αναμέτρηση, έστω και αυτοδιοικητική.

Η αποχή για μία ακόμη φορά είναι η πρωταγωνίστρια σε μία εκλογική αναμέτρηση, έστω και αυτοδιοικητική, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που έχουν ενσωματωθεί (40%), τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους προτίμησαν να καθίσουν στο σπίτι ή να βγουν για βόλτα με δεδομένη και την καλοκαιρία.

Επιπλέον, χαρακτηριστική είναι και η εμφάνιση του λευκού και του άκυρου.

Έτσι, σύμφωνα με το 40% των αποτελεσμάτων για τις περιφέρειες, η αποχή έφτασε το 40,02%, ενώ το λευκό και άκυρο συγκέντρωσαν 9%.

Αντιστοίχως το ποσοστό αποχής για τις δημοτικές εκλογές ξεπέρασε για λίγο αυτό των περιφερειακών εκλογών φτάνοντας το 40,5%, ενώ λευκά και άκυρα εδώ συγκέντρωσαν 5,37%.

Στους πέντε μεγαλύτερους δήμους, η αποχή ήταν: Στην Αθήνα 58%, στη Θεσσαλονίκη 46,9%, στον Πειραιά 56,5%, στην Πάτρα 39,4% και στο Ηράκλειο Κρήτης 36,3%.

Στο σύνολο της επικράτειας και σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα η μεγαλύτερη αποχή (πάνω από 60 τοις εκατό) σημειώθηκε στις Πρέσπες με ποσοστό 76,15%, ενώ ακολουθεί η Νίσηρος με 75%, ο Άγιος Ευστράτιος με 73%, η Ιθάκη με 68,48%, η Λήμνος με 67,77%, τα Κύθηρα με 65,81%, η Σύμη με 65,56%, Σέρβια-Βελβεντός με 63,75% και η Φλώρινα με 61%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο της ΝΔ – Παρουσιάστηκε το έμβλημα των 50 ετών

Peristeri News

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Leave a Comment