PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας


Τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου-131 τα οποία ανεβρέθηκαν στο θαλασσινό νερό στην περιοχή γύρω από τον σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ήταν 4.385 φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο.

Τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου-131 τα οποία ανεβρέθηκαν στο θαλασσινό νερό στην περιοχή γύρω από τον σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ήταν 4.385 φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο, σήμερα, Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για την υψηλότερη συγκέντρωση ραδιενεργού ουσίας που καταμετρήθηκε από την ώρα της έναρξης της πυρηνικής κρίσης στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα.

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας σημείωσε ότι το γεγονός αυτό δεν αντιπροσωπεύει ιδιαίτερο παράγοντα κινδύνου, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής την έχουν εκκενώσει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων πίσω από το εργοστάσιο, το οποίο καταλήγει στη θάλασσα.

Οι ιαπωνικές αρχές δεν σκοπεύουν να επεκτείνουν άμεσα την ζώνη εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης.

Τα σταθερά υψηλά επίπεδα ραδιενεργής ουσίας που ανιχεύονται στο νερό της θάλασσας έξω από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1) μπορεί να σημαίνουν ότι διαρρέει συνεχώς ραδιενέργεια, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

Τρεις εβδομάδες μετά το σεισμό και το τσουνάμι, που άφησαν πίσω τους 27.500 νεκρούς και αγνοούμενους, η κατάθλιψη και η απελπισία έχει αρχίσει να κυριεύει τους επιζήσαντες, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι 350 μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί στην Ιαπωνία από τις 11 Μαρτίου κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment