PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υφ. Υγείας: Υπάρχει επάρκεια τεστ και αντιδραστηρίων στη χώρα


Υπάρχει σχέδιο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο για τον πολίτη που δεν έχει οικογενειακό γιατρό να μπορεί να απευθυνθεί σε δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Επίσης ανέφερε πως θα υπάρξει συνεργασία και με τους Ιατρικούς Συλλόγους, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τηλεϊατρικής, όπου θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες σε περίπτωση που έχουν συμπτώματα κορονοϊού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι υπάρχει επάρκεια τεστ και αντιδραστηρίων στη χώρα. Τόνισε, επίσης, ότι τα τεστ για κορονοϊό στις δημόσιες δομές γίνονται δωρεάν. «Το κράτος μεριμνά έτσι ώστε να υπάρχουν περισσότερα σημεία που ο πολίτης να μπορεί να κάνει το τεστ χωρίς επιβάρυνση και βεβαίως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία με τα ιδιωτικά εργαστήρια, όπου πάλι, εφόσον απαιτείται να γίνει τεστ, θα γίνεται χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη. Η επιβάρυνσης θα αφορά τον ΕΟΠΥΥ».

Όσον αφορά τις προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, είπε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν εγκριθεί και έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού. Ενώ αρχικά όπως είπε, είχε ανακοινωθεί η πρόσληψη 2000 επαγγελματιών υγείας, ήδη έχουν ξεπεραστεί οι 3.285 εγκρίσεις.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 1700 άτομα έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία στα νοσοκομεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη αυτή κατάσταση και βεβαίως να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα υγείας.

Σε ότι αφορά τις ΜΕΘ, είπε ότι από την στιγμή που ξέσπασε η κρίση το σύστημα είχε στη διάθεση του περισσότερες ΜΕΘ, διότι «ανοίξανε στα δημόσια νοσοκομεία ΜΕΘ που ήταν κλειστές και υπήρχε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, στην αρχή του χειμώνα που ξεκινούσε η εποχική γρίπη το υπουργείο Υγείας είχε προχωρήσει σε συμφωνία με τις ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να διατεθούν επιπλέον 80 κλίνες ΜΕΘ στο κόστος που μέχρι σήμερα πληρώνονταν.

Όταν ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα εξασφάλισε 55 κλίνες ΜΕΘ ώστε να απελευθερωθούν ΜΕΘ στο δημόσιο για να αντιμετωπίσουν αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού.

Σε αυτήν την περίπτωση, όπως είπε ο υφυπουργός, προβλέφθηκε ένα επιπλέον κόστος το οποίο αφορά το μισθολογικό κόστος που έχουν οι ιδιωτικές μονάδες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην παροχή των υπηρεσιών υγείας. Ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει επιβάρυνση για τον ασθενή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment