PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπ. Υγείας: Οι άξονες προετοιμασίας της χώρας για τον κοροναϊό


Ανακοίνωση για την ετοιμότητα της χώρας σχετικά με τον κοροναϊό εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας η εμφάνιση νέου στελέχους κοροναϊού (2019-nCoV) ξεκίνησε η προετοιμασία της χώρας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος.

Όπως επισημαίνεται, ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου και την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue, με τις οποίες συναντήθηκε στο διάστημα αυτό.

Ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωναϊό, ορίζεται ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ υπενθυμίζεται πως ο κ. Κικίλιας έχει συγκαλέσει για τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00, το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα, σημειώνεται πως έχει αναβαθμιστεί από τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ) το σχέδιο δράσης για την διαχείριση κρίσεων που αφορούν στη Δημόσια Υγεία, ενώ έχουν ανακοινωθεί τα 13 νοσοκομεία αναφοράς.

Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης. Παράλληλα, έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές και έχουν οριστεί τα κέντρα εργαστηριακής διάγνωσης.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, πραγματοποιούνται ασκήσεις προσομοίωσης για πιθανό εισαγόμενο κρούσμα του νέου κοροναϊού στα νοσοκομεία αναφοράς, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment