PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπ. Μεταφορών: Με βεβαίωση αντί διπλώματος θα οδηγούν οι ηλικιωμένοι


Διευκρινιστική εγκύκλιος του υπ. Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη σχετικά με την καθυστέρηση έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, δίνει το δικαίωμα σε ηλικιωμένους που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις δοκιμασιών και συμπεριφοράς, να οδηγούν εντός ελληνικής επικράτειας με σχετική βεβαίωση.

Με την εγκύκλιο ενημερώνονται οι Περιφέρειες «πως όσοι ηλικιωμένοι επιτυγχάνουν στη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς έως και τις 31 Ιουλίου 2019 αλλά και όσοι ήδη έχουν επιτύχει, θα απευθύνονται στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών προκειμένου να τους χορηγείται βεβαίωση με την οποία θα τους παρέχεται το δικαίωμα οδήγησης εντός της ελληνικής Επικράτειας μέχρι να παραλάβουν το νέο έντυπο άδειας οδήγησης».

Και συμπληρώνεται ότι «στην περίπτωση κατόχου που αιτείται ανανέωση σε περισσότερες από μία κατηγορίες της άδειάς του και ως εκ τούτου διενεργούνται δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς για κάθε κατηγορία που έχει αιτηθεί να ανανεώσει, η ως άνω βεβαίωση χορηγείται μετά από κάθε επιτυχή δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς».

Επίσης, οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η βεβαίωση/εις που θα πάρει ο οδηγός θα πρέπει να παραδοθεί υποχρεωτικά στην υπηρεσία Μεταφορών κατά την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την αίτηση για ανανέωση της άδειας οδήγησης στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών οποιαδήποτε ημερομηνία επιθυμούν μετά την έναρξη του διμήνου το οποίο προηγείται της ημερομηνίας λήξης της προηγούμενης άδειας.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι είναι αυτονόητο ότι στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι εκμεταλλεύονται την προαναφερθείσα δυνατότητα για έγκαιρη υποβολή της αίτησης παρέχεται ουσιαστικά το δικαίωμα να οδηγούν οχήματα αντίστοιχης κατηγορίας καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί έως την ημερομηνίας παραλαβής του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment