PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Λαγονήσι


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πλέον, η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Λαγονήσι, του δήμου Σαρωνικού, στην Αττική. Προληπτικά, είχαν εκκενώσει τα σπίτια τους κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν, επιχειρούν συνολικά 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ νωρίτερα συνέδραμαν και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έκλεισε για τα οχήματα η λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας, όπως και η οδός Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Παύλου Μελά. Ωστόσο, λίγο μετά τις 16:00, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στο μεταξύ, στην Ηλεία, 57χρονος έχασε τη ζωή του, καθώς βρέθηκε κοντά σε δασική πυρκαγιά.

Όπως ενημερώνει η πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο (19:00) εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Συνολικά επιχείρησαν 615 πυροσβέστες, 227 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά ελικόπτερα, δύο Canadair και ισάριθμα Petzetel. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Την ίδια ώρα, «καμπανάκι» για πυρκαγιές χτυπά και για αύριο, Σάββατο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment