PeristeriNews.gr
Media

Υπό κράτηση τρεις δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας «Liberal» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»


Στα γραφεία της ιστοσελίδας «Liberal» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» εισέβαλαν το Σάββατο άνδρες της ΕΛΑΣ, εκτελώντας το αυτόφωρο εναντίον επτά δημοσιογράφων, έπειτα από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ωστόσο απουσίαζαν, προκειμένου να δικαστούν, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πρόκειται για τους Θανάση Μαυρίδη, Παναγιώτη Λάμψια, Βασίλη Γεώργα, Γιώργο Μπαλγκά, Κατερίνα Γαλανού, Γαβριήλ Σερέτη και Νικολέττα Μουτούση.

Μάλιστα, οι κ.κ. Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού παρουσιάστηκαν αργότερα, αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου θα παραμείνουν τουλάχιστον για μία νύχτα, εν αναμονή της μεταφοράς τους ενώπιον του Εισαγγελέα.

Η μήνυση του κ. Καμμένου υποβλήθηκε στον απόηχο πρωτοσέλιδου της εφημερίδας για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία προορίζονταν για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ

Την εμφάνιση αστυνομικών στα γραφεία της ιστοσελίδας «liberal» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη κατάργησης της αυτόφωρης διαδικασίας, σε περίπτωση μήνυσης εναντίον του Τύπου.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την Ένωση, αναζητούσαν δημοσιογράφους, προκειμένου να δικαστούν, μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε υπουργός της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από τη δημοσίευση ενός άρθρου, μπορεί να ζητήσει να δημοσιεύσει την άποψή του, ώστε να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του. Εάν και πάλι ο θιγόμενος δεν ικανοποιηθεί, η Ένωση σημειώνει ότι «έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην τακτική Δικαιοσύνη».

«Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για δημοσιεύματα στον Τύπο» σπεύδει να προσθέσει και καλεί την κυβέρνηση να νομοθετήσει για να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, η οποία «στρέφεται κατά της ελεύθερης ενημέρωσης».

Προαναγγέλλει δε, ότι θα ενημερώσει εκ νέου την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τα «σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία».

Ν.Δ.: Επίδειξη αλαζονείας και αυταρχισμού από την κυβέρνηση

Νέα πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ν.Δ., με αφορμή τη μήνυση του Πάνου Καμμένου εις βάρος δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και της ιστοσελίδας «liberal».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού» τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει, θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο».

ΚΙΝ.ΑΛ.: Καθεστωτική η αντίληψη της κυβέρνησης

Για καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής, μετά τις διώξεις εις βάρος δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και του site «liberal».

«Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους. Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης.

Ποτάμι: Στόχος ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο Ποτάμι η μήνυση του Πάνου Καμμένου εναντίον δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» και η εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

«Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης» επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον τύπο να καταργηθεί».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δημήτρης Τσιόρδας υπογράμμισε τα εξής: «H εικόνα των δημοσιογράφων του “Φιλελεύθερου” στα αστυνομικά τμήματα και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα».

Η απάντηση του Π. Καμμένου

Απάντηση στα πυρά που δέχεται για τη μήνυση εναντίον δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» και του «Liberal» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σε ανάρτησή του, στο Twitter, το κυβερνητικός στέλεχος επεσήμανε τα εξής:

«Επειδή βλέπω την ευαισθησία ΝΔ-ΒΑΞΕΒΑΝΗ για τη σύλληψη των συκοφαντών φίλων τους, τους ενημερώνω ότι πριν στρατολογηθεί ο Λάμψιας από τον Μαρινάκη είχε τον γιό του στο γραφείο μου, στο Πεντάγωνο και γνώριζε καλά ότι δεν είχα ποτέ καμία αρμοδιότητα στο προσφυγικό ούτε σε κονδύλια ΕΕ».

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης

Στο ζήτημα των διώξεων εις βάρος δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» και του «Liberal» αναφέρθηκαν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Η κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του “τυποκτόνου νόμου” έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων» ανέφεραν, μεταξύ άλλων.

Διαμήνυσαν δε, ότι «η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες», ενώ συμπλήρωσαν τα εξής:

«Στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Στο Α.Τ. Εξαρχείων ο Β. Κικίλιας

Στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων μετέβη ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφτηκε τους τρεις δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου» που κρατούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου.

Οι τρεις δημοσιογράφοι θα διανυκτερεύσουν στο Α.Τ., εν αναμονή της αυριανής απολογίας τους στον Εισαγγελέα. Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment