PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Αττική


Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή της Νέας Μάκρης και στον περιφερειακό δρόμο προς τον Διόνυσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το μέτωπο έχει περιοριστεί δραστικά, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Η κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν μεγάλη και άμεση κι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μεγάλες εστίες, παρά μόνο μικροεστίες και επιχειρείται η κατάσβεσή τους. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να τεθεί η κατάσταση υπό πλήρη έλεγχο, αλλά και για να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Μετά το απόλυτο θρίλερ, σε ύφεση βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στα Καλύβια και επεκτάθηκε στον δήμο Σαρωνικού έως την Ανάβυσσο.

Η πυρκαγιά οδήγησε στην εκκένωση περιοχών και στην κήρυξη του δήμου Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η βελτιωμένη εικόνα στα Καλύβια παρουσιάστηκε ύστερα από τη μείωση της έντασης των ανέμων, που ήταν αναμενόμενη κατά τις βραδινές ώρες.

Κατά τις απογευματινές ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου. Το έργο κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός για ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Παράλληλα, ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά στο ρέμα Κοκκιναρά, στην Κηφισιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment