PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αρτέμιδα, σε ύφεση στην Πεντέλη και Τανάγρα


Να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Σεραφείμ στην Αρτέμιδα Αττικής κατάφεραν γύρω στις 19:00 οι πυροσβέστες.

Αρχικά υπήρξαν φόβοι για επέκτασή της και σκέψεις για εκκένωση των κατοικιών της περιοχής, ωστόσο σύντομα οι δυνάμεις πυρόσβεσης, 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Από το μεσημέρι, άλλη πυρκαγιά εξελίσσεται στην Πεντέλη, ωστόσο πλέον είναι οριοθετημένη και σε ύφεση.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση είναι και η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 23 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ νωρίτερα από αέρος συνέδραμαν τρία ελικόπτερα, δύο Canadair και ισάριθμα Petzetel.

Πύρινο μέτωπο μαίνεται και σε δασική έκταση στο Γάβρογο Άρτας, σε δύσβατο, ορεινό σημείο. Επί ποδός είναι 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Ρίξεις νερού έκαναν νωρίτερα δύο ελικόπτερα και ισάριθμα Petzetel.

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αφορά σε Αττική (και Κύθηρα), Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Εύβοια και Βοιωτία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment