PeristeriNews.gr
Οικονομία

Υπόθεση Siemens


Κλήση σε απολογία

Κλήση σε απολογία για το κακούργημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα απέστειλε η Έφέτης Ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης της Siemens κ. Μ. Νικολακέα στη δικαιούχο κομβικού λογαριασμού ελβετικής τράπεζας Αντωνία Μάρκου.

Η κ. Μάρκου είχε προσέλθει αυτοβούλως στον εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου το Μάιο του 2008 και είχε καταθέσει ότι ύστερα από προτροπή του κ. Δημ. Νέγρη – πρώην αντιπροέδρου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, με τον οποίο είχε προσωπική αλλά και κομματική σχέση (ΝΔ) – άνοιξε το 1993 στην UBS Γενεύης τραπεζικό λογαριασμό, διαχειριστή του οποίου όρισε τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens Ηλία Γεωργίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας μέσω του επίμαχου λογαριασμού φαίνεται να διακινήθηκαν από τα λεγόμενα “μαύρα ταμεία” της Siemens χρηματικά ποσά που υπερβαίνουν τα 4 εκατομμύρια μάρκα, μεταξύ των οποίων και τα 450 χιλιάδες μάρκα που πιστώθηκαν στον λογαριασμό “Α.ROCOS” με αποδέκτη τον πρώην υπουργό κ. Αν. Μαντέλη.

Η κατηγορουμένη έχει υποστηρίξει πως δεν γνώριζε ότι μέσω του λογαριασμού της -που έκλεισε το 2003- κινήθηκε “μαύρο χρήμα”.

Αντίστοιχο λογαριασμό στην ίδια τράπεζα και την ίδια μέρα είχε ανοίξει και ο ίδιος ο κ. Νέγρης με τη σύζυγό του, με διαχειριστή και πάλι τον φίλο και μετέπειτα συμπέθερό του Ηλία Γεωργίου.

Με την κλήση προς την κ. Μάρκου, οι εφέτες ανακριτές της υπόθεσης ανοίγουν τον κύκλο των απολογιών προσώπων που φέρονται να έχουν κεντρικό ρόλο στη διακίνηση “μαύρου χρήματος”.

Δίωξη σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού

Την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος του μέχρι πρότινος ανακριτή της υπόθεσης της Siemens Νίκου Ζαγοριανού και παράλληλα νέο κύκλο ερευνών σε βάρος του διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Το βούλευμα δίνει εντολή για την άσκηση δίωξης για δύο περιπτώσεις: η πρώτη διότι δεν συμπεριέλαβε στη δίωξη για δωροδοκία σε βάρος του πρώην στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου και τη χρονική περίοδο 2007-2008.

Η δεύτερη διότι διαβίβασε πρακτικά της δικογραφίας στην εισαγγελία, έχοντας συμπεριλάβει το αδίκημα της απάτης που στρεφόταν κατά κρατικών λειτουργών αντί του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που θα έπρεπε να έχει θέσει.

Με το βούλευμά τους οι εφέτες και ύστερα από σχετικό έγγραφο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ζητούν τη διαβίβαση στην εισαγγελία αντίγραφου της δικογραφίας με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης εκ μέρους του κ. Ζαγοριανού και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment