PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή διαβιβάζεται η μήνυση Ανδρ. Λοβέρδου


Στη Βουλή διαβιβάζουν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζάχαρης και Λάμπρος Σοφουλάκης την κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας και το φάκελο που προσκόμισε με παλαιότερες μηνύσεις του κι άλλα έγγραφα.

Οι εισαγγελείς αποστέλλουν το νέο υλικό «σε συνέχεια της από 13.9.19 αναφοράς τους» και χωρίς να προχωρούν σε αξιολόγηση ή κρίση, ζητούν από τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου «τις δικές τους ενέργειες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

Στη μήνυσή του ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς «εκτελούσαν εντολές του Ρασπούτιν για να τον εμπλέξουν στις μίζες της Νovartis».

Οι πληροφορίες λένε ότι στην προφορική κατάθεση του ο πρώην υπουργός έβαλε στο «κάδρο» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο στη μήνυση του, δεν τον είχε κατονομάσει ευθέως ως Ρασπούτιν.

Έκανε ωστόσο αναφορά «στον κατονομασθέντα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο» και μίλησε για «το ρόλο υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα» στη σε βάρος του σκευωρία.

Με τη μήνυσή του στρέφεται σε βάρος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της, Χρ. Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Στην 16σελιδη μήνυσή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρει: «Από το συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδωνύμου Ρασπούτιν -του κατονομασθέντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ράικου δια των κύκλων της ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας και τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment