PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Μηνύσεις Ανδ. Λοβέρδου κατά «Μάξιμου Σαράφη», Κ. Ράνου


Μήνυση για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε βάρος του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» και του καθηγητή Κωνσταντίνου Ράνου ο οποίος έχει καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση των φαρμάκων.

Στη νέα μήνυσή του ο πρώην υπουργός, αναφέρει ότι «το ιστορικό που προηγήθηκε ήταν αναγκαίο προκειμένου να γίνει σαφές εναντίον ποιου προσώπου σε σχέση με τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας στράφηκαν οι ψευδομάρτυρες, “κουκουλοφόροι” και μη, και να διευκολυνθεί η κατανόηση της αδίστακτης, βάρβαρης, βάναυσης, άθλιας και παντελώς συκοφαντικώς ψευδούς απόπειρας να τεθώ εκτός πολιτικής, που συντελέστηκε με τις κατασκευασμένες ψευδομαρτυρίες τους. Γι’ αυτό και μηνύω εκ νέου με την παρούσα μήνυση τον ψευδομάρτυρα “Μάξιμο Σαράφη”,

α) για ψευδορκία, διότι συνειδητά κατέθεσε ενόρκως ασύστολα και συκοφαντικά ψεύδη, παρουσιάζοντάς τα ως δήθεν αληθή, και

β) για συκοφαντική δυσφήμιση, διότι με τα ανωτέρω ασύστολα ψεύδη προσέβαλε με τον πιο επαίσχυντο και αδίστακτο τρόπο την τιμή και την υπόληψή μου, επιχειρώντας να διαταράξει ή και να ακυρώσει τη σχέση μου με τις δεκάδες χιλιάδες των πολιτών που πιστεύουν σε μένα, με ψηφίζουν ή με επιδοκιμάζουν ως πολιτικό».

Ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι «στόχος των ηθικών αυτουργών της συγκεκριμένης εναντίον μου άθλιας πλεκτάνης ήταν η κατά τα ανωτέρω διατάραξη ή και ακύρωση της σχέσης μου με τους πολίτες που πιστεύουν σε μένα, στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής, στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά», και προσθέτει ότι η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει και άλλες μηνύσεις σε βάρος φυσικών και ηθικών αυτουργών. «Η πλεκτάνη θα συντριβεί, με όλα τα νομικά μέσα που μου παρέχει η ελληνική έννομη τάξη», τονίζει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός αναμένεται να καταθέσει στις 30 Μαΐου με την ιδιότητα του υπόπτου στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, μετά την άρση της ασυλίας του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment