PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπόθεση Novartis: Μετά το Πάσχα εξηγήσεις από πέντε μη πολιτικά πρόσωπα


Μετά το Πάσχα θα δώσουν εξηγήσεις τα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis.

Πρόκειται για μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της απιστίας αλλά και τους υπευθύνους της διαφημιστικής για ξέπλυμα μαύρου χρήματός καθώς η εταιρeία φέρεται να έπαιζε το ρόλο του «πλυντηρίου» στη διαδρομή του χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Novartis.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας, η επίμαχη εταιρία προχωρούσε σε αναλήψεις μετρητών χρηματικών ποσών προερχόμενων από τη Novartis, τα οποία είναι άγνωστο πού διατέθηκαν. Τα ποσά αυτά για το διάστημα 2006-2013 ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, ενώ το διάστημα 2012-2013 ήταν περίπου 280.000 ευρώ

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα σχετικά με την τύχη των δικογραφιών που παραμένουν ανοικτές και αφορούν στα πέντε πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εξελίξεις μέσα στις επόμενες 15 ημέρες οπότε και αναμένεται κάποιες δικογραφίες να πάρουν το δρόμο για το αρχείο.

Αρνείται την όποια επαφή με πολιτικά πρόσωπα ο διαφημιστής

Την οποιαδήποτε συναλλαγή με την Novartis, αλλά και με πολιτικά πρόσωπα αρνείται ότι ειχε, μέσω του συνηγόρου του Αποστόλη Λύτρα, ο εκδότης και διαφημιστής που έχει κληθεί να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

«Δεν υπάρχει καμία υπετιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis που καταχωρίζονταν στο περιοδικό του εντολέα μου(δηλαδή οι χρεώσεις της Novartis ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιρειών). Επίσης δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές , όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε ο εντολέας μου στη Novartis” αναφέρει ο συνήγορός του και προσθέτει:

«Ο ίδιος δε γνωρίζει κανένα πολιτικό προσωπο , δεν ειχε ποτέ οποιαδήποτε επαφή με πολιτικό προσπωπο , πολλω δε μάλλον συναλλαγές ή γνώση για συναλλαγές τρίτων με πολιτικά πρόσωπα. Τη σχέση του με τον κ.Φρουζή και άλλους υπαλλήλους της Novartis θα την εξηγήσει ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών», αναφέρει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment