PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπόθεση τρομοκρατίας με αποστολή παγιδευμένων δεμάτων


Υπόθεση τρομοκρατίας με αποστολή παγιδευμένων δεμάτων από τα οποία τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ έχουν γίνει μέχρι στιγμής δύο συλλήψεις, ερευνά η αστυνομία.

Υπόθεση τρομοκρατίας με αποστολή παγιδευμένων δεμάτων από τα οποία τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ έχουν γίνει μέχρι στιγμής δύο συλλήψεις, ερευνά η αστυνομία.

Ολα ξεκίνησαν στις 12.40, όταν στην εταιρεία Ταχυμεταφορών Swift Mail, στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι, σημειώθηκε έκρηξη μικρής ισχύος μόλις μια υπάλληλος πήγε να πάρει δέμα με προορισμό την πρεσβεία στου Μεξικού, στην Αθήνα, που είχαν αφήσει άγνωστοι, λίγα λεπτά νωρίτερα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το δέμα άφησε ένα άτομο που ήταν μεταμφιεσμένο και φορούσε περούκα και καπέλο τύπου τζόκεϊ. Γαι το λόγο αυτό η υπάλληλος, επειδή θεώρησε ύποπτο τον αποστολέα, έπιασε το δέμα στα χέρια της με αποτέλεσμα αυτό να εκραγεί και να την τραυματίσει ελαφρά στα δάχτυλα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, που με βάση τις περιγραφές των ατόμων και έρευνες, εντοπίστηκε σχεδόν αμέσως ένα άλλο παρόμοιο παγιδευμένο δέμα, που είχε αφεθεί στα γραφεία της εταιρείας ACS, στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Το δέμα αυτό είχε προορισμό την πρεσβεία της Ολλανδίας.

Λίγο αργότερα, και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν στην οδό Ριζάρη δύο άτομα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας “Δίας” και άλλες δυνάμεις, που έφτασαν στο σημείο.

Οι συλληφθέντες φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, ενώ ο ένας κρατούσε ένα ίδιο δέμα με τα άλλα δύο, που είχαν αφεθεί για να σταλούν στο Μεξικό και στην Ολλανδία, αντίστοιχα, στις δύο εταιρείες ταχυμεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Το δέμα στην εταιρεία ACS, όπως και αυτό που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων, εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενες εκρήξεις από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι τουλάχιστον το ένα δέμα που τραυμάτισε την κοπέλα στο Παγκράτι, σχετίζεται με το θάνατο αναρχικού στο Μεξικό πριν από λίγες μέρες, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς.

Η υπόθεση ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment