PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπόθεση Μάτι: Κατέθεσε στον ανακριτή η Βαρβάρα Φύτρου


Ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 κατέθεσε για πρώτη φορά η Βαρβάρα Φύτρου. Η γυναίκα που έχασε τα δύο παιδιά της και τον σύζυγό της κατέθετε επί 3,5 ώρες στον ανακριτή. Η κατάθεσή της συνέπεσε με το νέο αίτημα του ανακριτή προς την εισαγγελία να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε βαθμό κακουργήματος.

Εξερχόμενη του ανακριτικού γραφείου, η κ. Φύτρου δήλωσε: «Σήμερα έδωσα για πρώτη φορά κατάθεση στον κύριο ανακριτή. Ο κ. Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιοι, οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Αυτούς κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει» είπε η κ. Φύτρου.

Σε ερώτηση για το τι κατέθεσε, απάντησε: «Όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από τον σύζυγό μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν. Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της, Βασίλης Καπερνάρος, δήλωσε: «Μακάρι η εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κ. Μπεκατώρου. Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι, μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κ. Μπεκατώρου.

Τώρα δεν μπορεί να αποφευχθεί και θα έχουμε κι εμείς απευθείας επαφή με τον εισαγγελέα του ΑΠ. Τον καλούμε με την αίτησή μας την οποία υποβάλαμε για πρώτη φορά να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εισαγγελίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια τάξη και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».

Οσο για το αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο, το οποίο έχει απορριφθεί δύο φορές από την εισαγγελία, ο κ. Καπερνάρος σχολίασε:

«Ο ανακριτής διεξήγαγε εξαιρετικά την έρευνα. Και λέει στους εισαγγελείς: “Ξέρετε δεν είναι πλημμελήματα, είναι κακουργήματα, πάρτε τα και λένε όχι”. Γι αυτό λέμε έχει σοβαρό πρόβλημα η εισαγγελία και πρέπει να το λύσει. Εντόπισε πραγματικά περιστατικά που συνιστούν την κακουργηματική έκθεση» είπε ο δικηγόρος της Βαρβάρας Φύτρου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment