PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υποδοχή εκπαιδευτικών στο Οβάλ Γραφείο


Μια φωτογραφία της στενής συμβούλου του αμερικανού προέδρου Κελιάν Κόνγουεϊ, που τη δείχνει καθισμένη με διπλωμένα τα γόνατα σε έναν καναπέ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου προκάλεσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη φωτογραφία, την οποία τράβηξε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, η Κονγουεϊ κάθεται με άνεση στα γόνατά της πάνω στον καναπέ, φορώντας τα παπούτσια της, την ώρα που ο πρόεδρος παίρνει θέση για μια φωτογραφία με επικεφαλής λυκείων και πανεπιστημίων που είναι παραδοσιακά μαύροι.

Στο τουίτερ πολλοί καταφέρθηκαν εναντίον της “έλλειψης σεβασμού” που επέδειξε.

“Η Κόνγουεϊ με τα παπούτσια στον καναπέ του οβάλ γραφείου – αυτό συνάδει με ένα γενικό επίπεδο έλλειψης σεβασμού το οποίο έχει αποδείξει το επιτελείου Τραμπ”, γράφει σε ένα tweet ο Κάιβαν Σροφ, φοιτητής στο Γέιλ.

“Οι πιο σεβάσμιοι αφρο-αμερικανοί εκπαιδευτικοί της χώρας συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Οίκο και η Κελιάν Κόνγουεί δεν ήταν καν ικανή να δείξει τη στοιχειώδη ευγένεια”, σχολίασε η Ρέιτσελ Βορόνα Κόουτ στην ιστοσελίδα Jezebel.

Σήμερα το πρωί, το tweet του Γαλλικού Πρακτορείου με τη φωτογραφία έγινε retweet περισσότερες από 1.800 φορές.

Για τον κύριο αρθρογράφο της Wall Street Journal, Μπρετ Στίβενς, αν οι σύμβουλοι του προηγούμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα “κάθονταν έτσι στο Οβάλ Γραφείο, οι συντηρητικοί θα ούρλιαζαν επί εβδομάδες”.

Η Κόνγουεϊ έχει ήδη δεχτεί κριτική γιατί είχε καλέσει σε μια συνέντευξη τους καταναλωτές να αγοράσουν μέσω διαδικτύου προϊόντα ρούχων και αξουσουάρ της κόρης του προέδρου Ιβάνκα Τραμπ.

Το γραφείο δεοντολογίας της αμερικανικής κυβέρνησης έκρινε πως “παραβίασε” τους κανόνες και πως η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να “σκεφθεί το ενδεχόμενο λήψης πειθαρχικών μέτρων σε βάρος της”.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ, η οποία επινόησε τον όρο “εναλλακτικά γεγονότα”, έχει επικριθεί επίσης επειδή αναφέρθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου σε μια σφαγή στο Μπόουλινγκ Γκριν που δεν έγινε ποτέ, στην προσπάθεια να υπεραμυνθεί του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment