PeristeriNews.gr
Οικονομία

Υποβάθμιση του Δ. Αθηναίων από τον Moodys


Μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s, σήμερα ανακοινώθηκε ότι υποβαθμίζεται και η πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων.

Μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s, σήμερα ανακοινώθηκε ότι υποβαθμίζεται και η πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε το Δήμο Αθηναίων στη βαθμίδα B1 από τη βαθμίδα Ba1, ανακοινώνοντας συγχρόνως ότι η προοπτική του Δήμου Αθηναίων “είναι αρνητική”.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του “στη νέα αυτή αξιολόγηση αντανακλώνται οι παρατεινόμενες αβεβαιότητες, όσον αφορά την επίπτωση από τις μεταρρυθμίσεις για την Αυτοδιοίκηση πάνω στα οικονομικά των δήμων, όπως κι οι προκλήσεις που απορρέουν από τις άμεσες προσαρμογές (στο Δήμο) στην πορεία προς τη φάση των μειωμένων κρατικών επιδοτήσεων, σε συνδυασμό με τα τιμολόγια του τομέα των δημοτικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο μιας αδύναμης ελληνικής οικονομίας”.

Όπως εκτιμάται από τον αναλυτή του οίκου, Τζιανφιλίπο Καρμπόνι, “ο Δήμος Αθηναίων δεν διαθέτει ικανοποιητική οικονομική ευελιξία, για να διατηρήσει πιστοληπτική ικανότητα ανώτερη αυτής, που έχει τώρα η ίδια η Ελλάδα” και τονίζει ότι “θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις επιπτώσεις για τον Δήμο Αθηναίων από τα σημαντικά κυβερνητικά μέτρα λιτότητας, αυτών που περιλαμβάνονται στη μεταρρύθμιση Καλλικράτης.

Βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, το πεδίο δράσης των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων θα προκαλέσει οικονομικές δυσχέρειες στο Δήμο Αθηναίων.

Είναι εξίσου δυσχερές να αποτιμηθούν αυτές τώρα, δεδομένων των αβεβαιοτήτων ως προς τον χρόνο και τους ειδικούς μηχανισμούς αυτής της εφαρμογής του Καλλικράτη”.

Τέλος ο οίκος Moody’s, επισημαίνει ότι στην Αθήνα και τα περίχωρά της παράγεται σχεδόν το 50%! του ελληνικού ΑΕΠ, από έναν πληθυσμό περίπου 745 χιλιάδων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από την εφορία

Peristeri News

Καταφθάνει ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ

Peristeri News

Πότε και πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment