PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπνώτιζε ηλικιωμένους και τους λήστευε


Στη σύλληψη μίας 47χρονης Βουλγάρας που υπνώτιζε ηλικιωμένους και τους λήστευε προχώρησε η Αστυνομία.

Σε βάρος της εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση εξαετούς κάθειρξης επίσης για ληστεία.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η διάπραξη έξι ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η συλληφθείσα από το 2011 επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένους ή με τα παιδιά τους και εμφανιζόταν ως οικιακή βοηθός, με σκοπό να την προσλάβουν ως εσώκλειστη βοηθό.

Για να εντοπίσει τα θύματά της αναζητούσε σε ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας αγγελίες ηλικιωμένων, οι οποίοι είχαν κινητικές δυσκολίες και ως επί των πλείστον σοβαρά προβλήματα υγείας και κατά την επικοινωνία μαζί τους, συστηνόταν με διαφορετικά κάθε φορά στοιχεία.

Όταν μετέβαινε στα σπίτια τους για να αναλάβει τα καθήκοντά της, στη διάρκεια των οικιακών εργασιών, έβρισκε την κατάλληλη ευκαιρία και έριχνε υπνωτικές ουσίες στα υγρά που έπιναν, με αποτέλεσμα να χάνουν τις αισθήσεις τους.

Έτσι, αφαιρούσε ανενόχλητη χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή που βρίσκονταν στο σπίτι αλλά και πάνω στους παθόντες.

Η 47χρονη δρούσε με τρόπο που δυσχέραινε τον εντοπισμό της, αφού φρόντιζε κάθε φορά να χρησιμοποιεί διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις, ενεργοποιημένες σε ψεύτικα στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, τις οποίες απέρριπτε μετά από κάθε ληστεία, ενώ παράλληλα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, έμενε στις οικίες μόνο μία ημέρα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η χορήγηση υπνωτικών ουσιών έθετε τους ηλικιωμένους σε κίνδυνο, αφού επρόκειτο για ανθρώπους με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες και μετά νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά και διατάχθηκε η φυλάκισή της, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment