PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Υπηρεσίες του ΑΣΔΑ για την ανάπτυξη και την αλλληλεγγύη


* Περιφερειακό Γραφείο του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ) ιδρύεται στον ΑΣΔΑ.

* Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Αθήνα.

* Συντονισμός των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

Σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει άμεσα ο ΑΣΔΑ με τη σύσταση και λειτουργία νέων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σ’ ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα.

Συγκεκριμένα:

Ιδρύεται στον ΑΣΔΑ Περιφερειακό Γραφείο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) , σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ/ ΓΣΕΕ. Σκοπός του ΚΕΠΕΑ είναι η ενημέρωση των ανέργων για θέσεις εργασίας, προκηρύξεις, προγράμματα απασχόλησης και σεμινάρια κατάρτισης σε τοπική βάση και των εργαζομένων για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Το Περιφερειακό Γραφείο ΚΕΠΕΑ του ΑΣΔΑ συνεργάζεται και υποστηρίζεται από το ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ για την καταχώρηση των βιογραφικών των ανέργων σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων ώστε να διευκολύνεται η αναζήτηση τους από τις επιχειρήσεις.

Ξεκίνησε συνεργασία με τους εμποροβιοτεχνικούς συλλόγους των Δήμων της Δυτικής Αθήνας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Δυτική Αθήνα, που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ.

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Αθήνα, τους βασικούς άξονες του οποίου περιέγραψε η Υπουργός Λούκα Κατσέλη σε πρόσφατη ημερίδα του ΑΣΔΑ, έχει συνολικό ύψος 100 εκατομμύρια Ευρώ, και μεγάλο μέρος του θα κατευθυνθεί σε επενδυτικές ενισχύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Προωθείται η δημιουργία Δικτύου Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων- μελών του ΑΣΔΑ, για το συντονισμό τους και την καθιέρωση υψηλών επιπέδων ποιότητας στην κοινωνική πρόνοια και φροντίδα στη Δυτική Αθήνα.

Οι νέες υπηρεσίες του ΑΣΔΑ θα λειτουργήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο του ΑΣΔΑ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 54, Περιστέρι, στελεχωμένες από ειδικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους του ΑΣΔΑ.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Νίκος Σαράντης, δήλωσε σχετικά: “Στο κέντρο των προσπαθειών της Αυτοδιοίκησης πάντα βρίσκεται ο άνθρωπος, ιδιαίτερα όμως σ’ αυτή τη δύσκολη κοινωνική συγκυρία που διανύουμε οφείλουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε περισσότερο αδύναμη θέση. Με αυτό το σκεπτικό ο ΑΣΔΑ δημιουργεί ένα κέντρο συντονισμού των πολιτικών για την απασχόληση, την τοπική οικονομία και την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή στη Δυτική Αθήνα, μια Υπηρεσία που πάνω απ’ όλα θα λειτουργεί πρακτικά και αποτελεσματικά για να φέρει χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα.”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment