PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Υπερθέρμανση του πλανήτη


H υπερθέρμανση του πλανήτη αιτία για τους βαρύτατους χειμώνες των τελευταίων ετών.

Παράξενο; Ναι…Επιστημονικά, όμως, εξηγήσιμο…

Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή είναι πολύ πιθανόν να έχουν προκαλέσει τους δριμύτατους χειμώνες της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα από τη Journal de Recherche Geophysique, η εμφάνιση αυτών των πολύ ψυχρών χειμώνων οφείλεται στην αύξηση της θερμοκρασίας. Αιτία του φαινομένου είναι η τήξη των επιφανειακών αρκτικών πάγων, αφού η υπερθέρμανσή έχει προκαλέσει τη μείωσή τους κατά 20% έως 30% τα τελευταία χρόνια, ενώ είναι πιθανόν ότι, μέχρι το τέλος του αιώνα, θα έχουν εξαφανισθεί τελείως.

Οι ακτίνες του ήλιου, οι οποίες δεν ανακλώνται πλέον στον πάγο, θερμαίνουν ακόμη περισσότερο την επιφάνεια της γης στην περιοχή αυτή.

“Ας υποθέσουμε ότι ο ωκεανός βρίσκεται στους 0 βαθμούς. Είναι πολύ θερμότερος από την ατμόσφαιρα στην πολική ζώνη τον χειμώνα. Έτσι σχηματίζεται ένα θερμό ρεύμα αέρα που ανεβαίνει προς την ατμόσφαιρα, το οποίο δεν μπορεί να δημιουργηθεί όταν όλα είναι καλυμμένα από πάγο. Αυτό αποτελεί τεράστια αλλαγή”, λέει ο Στέφαν Ράμστορφ, ειδικός για το Κλίμα στο Ινστιτούτο του Πότσνταμ.

“Οι ανωμαλίες αυτές μπορεί να τριπλασιάσουν την πιθανότητα εμφάνισης εξαιρετικά δριμείων χειμώνων στην Ευρώπη και τη βόρεια Ασία”, εξηγεί ο Βλαντιμίρ Πετούχοφ, επικεφαλής της έρευνας.

epikaira

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment