PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υπεγράφη ιστορική συμφωνία ΗΠΑ με Βόρεια Κορέα


Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας υπέγραψαν ένα κείμενο, ενώ ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ ευχαρίστησε τον Κιμ Γιόνγκ – Ουν για την επιτυχή διάσκεψη που είχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να παράσχουν «εγγυήσεις ασφαλείας» και απο την πλευρά της η Βόρεια Κορέα δεσμεύεται ως προς την αρχή «της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου» στο κοινό κείμενο που υπέγραψαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ-Ουν.

«Νοιώθουμε μεγάλη τιμή που υπογράφουμε αυτό το έγγραφο» είπε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο Κιμ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συνέχισε: «η σχέση μας με τη βόρεια Κορέα θα είναι τελείως διαφορετική από ότι ξέραμε πριν. Έχουμε αναπτύξει έναν ιδιαίτερο δεσμό. Όλοι θα ενθουσιαστούν. Φαίνεται ότι λύσαμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κίμ. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι αναμέναμε. Αυτό θα οδηγήσει σε κάτι περισσότερο», ολοκλήρωσε τις ολιγόλεπτες δηλώσεις τους.

Κανένας από τους δύο δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του κειμένου που υπεγράφη. Αργότερα, το γαλλικό πρακτορείο ανέφερε πως στα πλαίσια της συμφωνίας οι ΗΠΑ δεσμεύονται να παράσχουν «εγγυήσεις ασφαλείας» και η Βόρεια Κορέα δεσμεύεται ως προς την αρχή «της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου».

«Σήμερα είχαμε μία ιστορική συνάντηση και ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε ένα ιστορικό έγγραφο. Ο κόσμος θα δει την μεγάλη αλλαγή. θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο Τραμπ», ήταν τα λόγια του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ είχε κάνει λόγο για επίτευξη μεγάλης προόδου, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ηγετών στους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου Capella, στο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης.

Εντός των επόμενων δύο ωρών θα Ντόναλντ Τραμπ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment