PeristeriNews.gr
Οικονομία

Υπεγράφη η σύμβαση για την κρουαζιέρα


Κοινή υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας καθορίζεται το περιεχόμενο της σύμβασης για την εκτέλεση κρουαζιέρας με αφετηρία τα ελληνικά λιμάνια, υπέγραψαν ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

«Ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να αποκτήσει τη δυναμική που όλοι θέλουμε. Η άρση του καμποτάζ είναι μία θαρραλέα και απολύτως αναγκαία πολιτική κίνηση της κυβέρνησης» δήλωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, υπέγραψαν στο ΥΘΥΝΑΛ την κοινή υπουργική απόφαση, βάση της οποίας καθορίζεται το περιεχόμενο της σύμβασης για την εκτέλεση κρουαζιέρας με αφετηρία τα ελληνικά λιμάνια.

«Σήμερα με τον κ. Γερουλάνο προχωρήσαμε στο βήμα εκείνο, ώστε πλέον η κρουαζιέρα στον ελληνικό χώρο να αποκτήσει τις αναπτυξιακές και επενδυτικές διαστάσεις που όλοι επιθυμούμε με νόμιμο και συμφέροντα τρόπο για τη χώρα μας» δήλωσε ο κ. Διαμαντίδης.

«Η σύμβαση διασφαλίζει απολύτως τα συμφέροντα του δημοσίου χωρίς να περιορίζει τη δραστηριοποίηση των εταιρειών με περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «θα προσφέρει κίνητρα για την προσέλκυση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση των αναμενόμενων ωφελειών».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η εισφορά ανά επιβάτη και ανά κυκλικό περιηγητικό ταξίδι για πλοία με μη κοινοτική σημαία ορίζεται στο ποσό των 3 ευρώ και 95 λεπτών. Επίσης, το ποσό της εισφοράς μειώνεται κατά 20% υπό τη ρητή προϋπόθεση η εταιρεία να απασχολεί Έλληνες ναυτικούς σε αριθμό που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 1% του συνολικού αριθμού των μελών του πληρώματος. Το ποσό της εισφοράς επίσης μειώνεται κατά 7% για κάθε επιπλέον ελληνικό λιμάνι που προσεγγίζει το πλοίο, σύμφωνα με το δηλούμενο πρόγραμμα ταξιδιών της εταιρείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment