PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπεγράφη η νέα αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας


Τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο ομόλογός του Μάικ Πομπέο, σηματοδοτώντας την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. 

Πρόκειται για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ), το οποίο θεωρείται ότι θα επιταχύνει τον βηματισμό της συμμαχικής σχέσης Αθήνας-Ουάσινγκτον.

Στις κοινές δηλώσεις τους, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναφέρθηκαν στη νέα σελίδα που ανοίγεται για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή και δεν είναι υπερβολή να πω πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις έχουν φτάσει στο ιστορικό απόγειό τους» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Η νέα δυναμική που έχουν προσλάβει οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι συγκυριακή. Η χώρα μας μετά από μία δεκαετία εσωστρέφειας λόγω της κρίσης επανέρχεται με αυτοπεποίθηση στο διεθνές περιβάλλον», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

«Είναι η τρίτη συνάντηση μας σε μερικούς μήνες. Οι χώρες μας ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένες. Οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ είναι στο απόγειό τους.Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και θα την επεκτείνουμε και στον τομέα των επενδύσεων. Θέλουμε να είμαστε σύμμαχοι της Ελλάδας σε πολλά θέματα και στο θέμα της ενέργειας» ανέφερε ο Μάικ Πομπέο, χαιρετίζοντας την υπογραφή της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment