PeristeriNews.gr
Πολιτική

Υπεγράφησαν σημαντικές συμφωνίες Ελλάδας – Κίνας


Οι Πρωθυπουργοί των δύο χώρων

«Πακέτο» συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, κατά την συνάντησή τους στο Μαξίμου.

Οι συμφωνίες αφορούν τους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίας, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Ενδεικτικό της σημασίας και του μεγέθους των συμφωνικών που υπεγράφησαν, είναι ότι τον Κινέζο πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Εμπορίου, Πολιτισμού και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

«Η στρατηγική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Κίνας αποτελεί μία προνομιακή σχέση που βασίζεται στη βαθιά φιλία των δύο χωρών. Με χαρά διαπιστώνω ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση δεν επηρέασε την οικονομική συνεργασία.

Αντίθετα, η βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γ.Παπανδρέου.

«Προωθούμε δυναμικά την περαιτέρω συνεργασία και τη σχέση μας με τη Κίνα. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να εξάρω τη μεγάλη σημασία της ναυτιλιακής συνεργασίας των δύο χώρων», συνέχισε. Όπως είπε, αντικείμενο των συνομιλιών με τον Κινέζο ομόλογό του, ήταν, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της συνεργασίας στο λιμάνι του Πειραιά και η υποστήριξη των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών.

Ο Γουέν Τζιαμπάο από την πλευρά του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία για τον τομέα της ναυτιλίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θα τα καταφέρουν με τις δικές τους δυνάμεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment