PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Υπέροχες παραλίες κοντά στην Αθήνα – Δείτε 7 προτάσεις


Η εποχή επιβάλλει κοντινές αποδράσεις για μπάνιο αφού οι διακοπές θυμίζουν όαση στην έρημο και γι’ αυτό το λόγο σας παρουσιάζουμε 7 υπέροχες παραλίες κοντά στην Αθήνα.

Η ιδιομορφία του φετινού καλοκαιριού ενδεχομένως να μην μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε την απόδρασή μας σε κάποιο αγαπημένο προορισμό για διακοπές.

Αυτό αμέσως μας κάνει να ψάχνουμε όμορφες παραλίες για κοντινές αποδράσεις ώστε να μην χάσουμε τα μπάνια της φετινής χρονιάς και να πάρουμε και λίγο χρώμα από τον ήλιο.

Πάμε να δούμε επτά υπέροχες παραλίες κοντά στην Αθήνα:

Ψάθα – Αλεποχώρι

Η παραλία της Ψάθας και του Αλεποχωρίου βρίσκονται κάτω από το όρος Πατέρας, στο δήμο Βιλίων με θέα τον Κορινθιακό κόλπο. Διαθέτουν κρυστάλλινα νερά με βοτσαλάκι μέσα και έξω. Η διαδρομή προς το Αλεποχώρι και την Ψάθα είναι επίσης πολύ όμορφη. Το πυκνό πευκοδάσος του βουνού, ακριβώς πάνω από την παραλία, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στο τοπίο. Μπορείτε να επιλέξετε το σημείο με τις ξαπλώστρες και την ελάχιστη κατανάλωση ή την ελεύθερη παραλία.

Ερωτοσπηλιά

Ένας από τους χιλιάδες μικρούς κόλπους με μια παραλία που αποτελεί την αγαπημένη αρκετών κατοίκων της Αττικής. Έχει άμμο, γαλάζια νερά και είναι καλά προφυλαγμένη από τα μελτέμια. Εκεί θα βρείτε ομπρέλες και κάποιες ξαπλώστρες, ωστόσο μπορείτε να απολαύσετε τη σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω, τα οποία από το μεσημέρι και μετά προσφέρουν άφθονη.

Χαμολιά

Βρίσκεται κοντά στο Πόρτο Ράφτη, μόλις 1 ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Ένας μικρός κολπίσκος με καθαρά νερά και φυσική σκιά από τα πεύκα. Καλό θα ήταν να πάτε από νωρίς, γιατί μαζεύει αρκετό κόσμο.

Χάρακας

Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν το Σούνιο και είναι στο νοτιότερο σημείο της Αττικής. Η παραλία είναι ιδανική για παιδιά, γιατί βαθαίνει αργά και είναι αμμουδερή. Διαθέτει χώρο και για θαλάσσια παιχνίδια. Η έκταση είναι αρκετά μεγάλη και διαθέτει ξαπλώστρες, αλλά και ελεύθερο χώρο για να στήσετε τον δικό σας εξοπλισμό.

Σχινιάς

Βρίσκεται στην άκρη ενός κατάφυτου πευκοδάσους και αποτελεί έναν από τους πιο κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα. Μπορείτε να καθίσετε στο γνωστό Karavi beach bar ή να προτιμήσετε το ελεύθερο κομμάτι της παραλίας όπου βρίσκεται το δάσος του Σχινιά. Αποτελείται από κουκουναριές, πεύκα και σχίνα (εξού και το όνομα της παραλίας) και καταλήγει σε μία υπέροχη ανοργάνωτη αμμώδη παραλία.

Λουτράκι -Λίμνη Βουλιαγμένης – Ηραίο

Το Λουτράκι, γνωστό κυρίως για τα Ιαματικά Λουτρά του, απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα και ενδείκνυται για μονοήμερη εκδρομή για καλό φαγητό και μπάνιο σε θαυμάσιες παραλίες, με γαλάζια νερά. Στην κορυφή των προτιμήσεων των επισκεπτών του βρίσκεται η μικρή, γαλήνια Λίμνη της Βουλιαγμένης που απέχει από τη θάλασσα μόλις λίγα μέτρα και επικοινωνεί μ’ αυτήν με στενό δίαυλο (στην ουσία είναι λιμνοθάλασσα). Δυο ακόμη χιλιόμετρα δυτικά από τη Λίμνη της Βουλιαγμένης βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου που έχει και μια πανέμορφη «άγρια» παραλία.

Κόκκινο λιμανάκι

Τέτοια καθαρά νερά, δε θα πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις στην Αττική. Υπέροχο τοπίο και κρυστάλλινη θάλασσα, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Πηγαίνοντας προς Νέα Μάκρη, θα βρείτε ένα μικρό παράδεισο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε προετοιμαστείτε πριν πάτε ενώ δεν θα βρείτε ταμπέλα αλλά θα καταλάβετε που βρίσκεται από το GPS και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο δρόμο.

Δείτε ακόμα: Καφέ, φαγητό και ποτό πάνω στη θάλασσα – 35’ από το Περιστέρι

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment