PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπέρβαση του ορίου συναγερμού και ενημέρωσης για το όζον


Με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα και αύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων.

Υπέρβαση του ορίου συναγερμού και του ορίου ενημέρωσης κατέγραψαν οι τιμές του όζοντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε:

  • υπέρβαση του ορίου συναγερμού (240 μg/m3 O3) για το όζον με μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 243 μg/m3 στις 14:00 στο Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου
  • υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε τέσσερις ακόμη σταθμούς μέτρησης. Συγκεκριμένα μέχρι τις 14:00 σημειώθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 190 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Νέας Σμύρνης, μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 190 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Λιοσίων, μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 201 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Περιστερίου και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 207 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Λυκόβρυσης.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα και αύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:

  • Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
  • Η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
  • Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου .
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Αναμένεται μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment