PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Υπάρχει ενδεχόμενο υποδοχής προσφύγων στο Περιστέρι;


Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της εποχής συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου με την κατάσταση σχετικά με την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στην πόλη μας και παιδιών στα σχολεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου μέσω του επικεφαλής της παράταξης Γιώργου Σιδέρη ρώτησε τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου για το αν υπάρχει ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων και άλλων μεταναστών στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Περιστερίου όπως επίσης και για την εξέλιξη της ένταξης των παιδιών προσφύγων σε μαθήματα στα σχολεία της πόλης μας.

Αναφορικά με το Γηροκομείο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αναστάσιος Θεοδωράκος τόνισε πως αυτό είναι ένα κομμάτι που το διαχειρίζεται η Μητρόπολη αλλά από την ενημέρωση που υπάρχει δεν έχει γίνει τέτοια πρόταση και η συγκεκριμένη φήμη αποτελεί μόνο ένα δημοσίευμα.

Σχετικά με τα μαθήματα παιδιών προσφύγων στα σχολεία της πόλης μας είναι ήδη γνωστά τόσο τα δημοτικά όσο και το γυμνάσιο και λύκειο που θα τα φιλοξενήσουν. Συγκεκριμένα είναι το 5ο και 11ο δημοτικά σχολεία, το 16ο γυμνάσιο και το 13ο λύκειο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες ενώ η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου αναφέρει ότι δικαίωμα στη μόρφωση έχουν όλοι και όπως κάθε χρόνο σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Τέλος για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Μαίρη Τσιώτα που τόνισε ότι ο Δήμος Περιστερίου κάνει ότι μπορεί για να ανακουφίσει το πρόβλημα των προσφύγων. Η κα Τσιώτα ανέφερε πως η διεύθυνση περιβάλλοντος σε εβδομαδιαία βάση βοηθάει στην καθαριότητα του hotspot που βρίσκεται στο Σκαραμαγκά ενώ το Περιστέρι είναι ο μόνος δήμος που ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα κάθε Παρασκευή. Τέλος η Αντιδήμαρχος αποκάλυψε πως και στα δημοτικά εργαστήρια όπου υπάρχει δυνατότητα ο Δήμος δέχεται παιδιά προσφύγων που δεν έχουν τη δυνατότητα κάλυψης του αντιτίμου δωρεάν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment