PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Υλοποιήστε άμεσα τις δεσμεύσεις για να εκταμιευθεί η 6η δόση»


Τελεσίγραφο Μέρκελ – Σαρκοζί σε Παπαδήμο.

Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ επισήμαναν σήμερα στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο «την επείγουσα ανάγκη της πλήρους και ολοκληρωτικής εφαρμογής όλων των δεσμεύσεων» που έχουν αναληφθεί από την Αθήνα και κυρίως εκείνων που περιέχονται στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων.

«Η καταβολή της επόμενης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης θα μπορέσει να γίνει μόνο όταν πραγματοποιηθεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», προσθέτει η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν το απόγευμα με τον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Σαρκοζί «είχε στη συνέχεια μια νέα διμερή συνομιλία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να κάνουν τον απολογισμό των εξελίξεων σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ και να εξετάσουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να επιταχυνθεί η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου», σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων.

«Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την πλήρη αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν το ευρώ», προστίθεται τέλος στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment