PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υιοθετήθηκε το νομοσχέδιο για την πορνεία


Το γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε χθες Παρασκευή βράδυ το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της πορνείας που προβλέπει την επιβολή προστίμων σε όσους αγοράζουν σεξουαλικές υπηρεσίες και όχι σε όσους τις παρέχουν.

Το γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε χθες Παρασκευή βράδυ το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της πορνείας που προβλέπει την επιβολή προστίμων σε όσους αγοράζουν σεξουαλικές υπηρεσίες και όχι σε όσους τις παρέχουν.

Οι γάλλοι βουλευτές ψήφισαν με την άρση του χεριού για το πιο αμφιλεγόμενο άρθρο του νομοσχεδίου, αυτό που προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 1.500 ευρώ σε όσους αγοράζουν σεξουαλικές υπηρεσίες. Το νομοσχέδιο στο σύνολό του θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 4 Δεκεμβρίου.
Σε περίπτωση υποτροπής, το αδίκημα θα μετατρέπεται σε πλημμέλημα και θα τιμωρείται με πρόστιμο 3.750 ευρώ.

Παρά τις αντιρρήσεις δύο βουλευτών της αντιπολίτευσης, το κοινοβούλιο αποφάσισε την κατάργηση του αδικήματος της παθητικής άγρας πελατών που τιμωρούσε τις ιερόδουλες, ένα μέτρο που είχαν ζητήσει οι ίδιες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επιπλέον υιοθετήθηκαν μέτρα κοινωνικής στήριξης για όσες γυναίκες επιθυμούν να πάψουν να εκδίδονται, σκοπό για τον οποίο θα διατίθενται 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Εξάλλου όσες αλλοδαπές δεσμευθούν να εγκαταλείψουν την πορνεία υπό την καθοδήγηση μιας εγκεκριμένης οργάνωσης θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια παραμονής στη Γαλλία για έξι μήνες, με ενδεχόμενη παράταση.

Τέλος, οι βουλευτές ψήφισαν μια τροπολογία που προβλέπει αυστηρότερες ποινές στις περιπτώσεις βιαιοπραγίας, σεξουαλικής βίας ή βιασμού των εκδιδόμενων ατόμων, που θα θεωρούνται «ευάλωτα πρόσωπα», κατηγορία στην οποία ανήκουν ήδη τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι έγκυες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV, το 68% των Γάλλων είναι αντίθετο στη ποινική αντιμετώπιση των πελατών σεξουαλικών υπηρεσιών.

Αντίστοιχη με τη γαλλική προσέγγιση υιοθετήθηκε από τη Σουηδία το 1999, με αποτέλεσμα τα ποσοστά των εκδιδόμενων στον δρόμο στις μεγαλύτερες σουηδικές πόλεις να μειωθούν κατά το ήμισυ σε διάστημα δέκα ετών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment