PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υεμένη: Παραδίδει την εξουσία ο πρόεδρος Σάλεχ


Στο σύνολό του έγινε αποδεκτό από το κυβερνών κόμμα της Υεμένης το σχέδιο των κρατών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) για πολιτική μετάβαση.

Στο σύνολό του έγινε αποδεκτό από το κυβερνών κόμμα της Υεμένης το σχέδιο των κρατών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) για πολιτική μετάβαση. Το σχέδιο προβλέπει ότι ο Πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και μήνες μαζικές διαδηλώσεις, θα παραδώσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο του έναν μήνα μετά την υπογραφή συμφωνίας με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, και θα του χορηγηθεί ασυλία από ενδεχόμενη ποινική δίωξη.

“Το κυβερνών κόμμα ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για την πλήρη εκ μέρους του αποδοχή της πρωτοβουλίας του GCC”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ταρίκ Σάμι στο πρακτορείο Reuters.

Ο συνεργάτης του προέδρου δήλωσε επίσης στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα ότι ο Σάλεχ συμφώνησε στο σχέδιο για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό την αντιπολίτευση και στη μεταβίβαση της εξουσίας του στον αντιπρόεδρο σε διάστημα 30 ημερών αμέσως μετά.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ για την απόφαση του προέδρου της Υεμένης.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει “μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στην Υεμένη, η οποία ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού της χώρας αυτής”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment