PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υεμένη: Ο πρόεδρος προτείνει εκλογές


Εκλογές μέχρι το τέλος του 2011 πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους διαδηλωτές που απαιτούν την άμεση αποχώρησή του από την εξουσία και τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Εκλογές μέχρι το τέλος του 2011 πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους διαδηλωτές που απαιτούν την άμεση αποχώρησή του από την εξουσία και τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

«Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για ένα νέο Σύνταγμα και κατόπιν για τη διοργάνωση εκλογών. Τα μέλη του κοινοβουλίου που θα εκλεγόταν θα σχημάτιζαν κυβέρνηση και οι προεδρικές εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν αμέσως, πριν από το τέλος του 2011», ανέφερε έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τον επικεφαλής του στρατού Άλι Μοχσέν, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ των διαδηλωτών.

Με νόμο πλέον βρίσκεται σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης η Υεμένη, ύστερα από ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο.

Η χώρα που μετρά ήδη 52 νεκρούς, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται σε βαθιά κρίση, καθώς αυξάνεται η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο κοινοβούλιο της Υεμένης, 164 από τους 165 παρόντες βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νόμου επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ οι υπόλοιποι από τους 301 βουλευτές που είτε ανήκουν στην κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, είτε είναι ανεξάρτητοι, αλλά ακόμη και βουλευτές του κυβερνώντος Γενικού Λαϊκού Κονγκρέσου μποϊκοτάρισαν τη συνεδρίαση.

Οι νεαροί διαδηλωτές που πραγματοποιούν από τις 21 Φεβρουαρίου καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία του Πανεπιστημίου απηύθυναν έκκληση στους βουλευτές να μην ψηφίσουν την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.”Μία ψήφος υπέρ του νόμου θα ισοδυναμούσε με την έγκριση της σφαγής αθώων”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινήματος “Νέοι για την Αλλαγή”, που αναγνώσθηκε από το βήμα στην πλατεία.

Ύστερα και από την προσχώρηση μέρους του στρατού στο κίνημα διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος της Υεμένης πρότεινε να εγκαταλείψει την εξουσία στις αρχές του 2012, αλλά η αντιπολίτευση απέρριψε την πρότασή του, εμμένοντας στην άμεση αποχώρησή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment