PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υεμένη: Διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες


Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σήμερα στην Υεμένη, όπου διαδηλωτές εκφράζουν για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους στο σχέδιο εξόδου από την κρίση που πρότεινε το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (CCG), όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σήμερα στην Υεμένη, όπου διαδηλωτές εκφράζουν για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους στο σχέδιο εξόδου από την κρίση που πρότεινε το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (CCG), όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Στην Τάιζ, 200 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαναά, στρατιωτικοί χρησιμοποίησαν τα όπλα τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι που συμμετείχαν σε διαδήλωση που πραγματοποιούνταν στην κεντρική οδική αρτηρία της πόλης με αίτημα την απελευθέρωση των διαδηλωτών που συνελήφθησαν πρόσφατα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμεντ Ουάφι, ένας από τους διοργανωτές.

“Ένας από τους τρεις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση”, πρόσθεσε.

Λίγο πιο νότια στο Άντεν τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον μίας διαδήλωσης που βρισκόταν σε εξέλιξη σε συνοικία στα δυτικά της πόλης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Στη Σαναά δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Αλλαγής, επίκεντρο της αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, δήλωσαν για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους στο σχέδιο εξόδου από την κρίση που πρότειναν οι μοναρχίες του CCG, το οποίο έχουν αποδεχθεί το κόμμα του Σάλεχ και η αντιπολίτευση.

“Απορρίπτουμε εντελώς αυτό το σχέδιο. Ζητούμε όχι μόνο να αποχωρήσει ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, αλλά και να δικαστεί”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάσεμ αλ Σούφι, εκπρόσωπος των διαδηλωτών της Σαναά.

Επεσήμανε άλλωστε ότι το Κοινό Μέτωπο, ένας συνασπισμός της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, δεν έχει το δικαίωμα να συμφωνήσει στο σχέδιο. “Το Κοινό Μέτωπο είναι μέρος της εξέγερσης. Όμως δεν είναι παρά ένα μέρος αυτής και δεν έχει το δικαίωμα να υπογράφει οποιαδήποτε συμφωνία με το καθεστώς”, υπογράμμισε ο αλ Σούφι.

Οι πιο ριζοσπάστες από τους διαδηλωτές, που πραγματοποιούν εδώ και τρεις μήνες καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία της Αλλαγής, κοντά στο πανεπιστήμιο της Σαναά, κάλεσαν σήμερα να πραγματοποιηθεί “πορεία προς το προεδρικό μέγαρο”.

Το σχέδιο εξόδου από την κρίση το οποίο πρότεινε το CCG προβλέπει το σχηματισμό μίας κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης και την παραίτηση 30 ημέρες αργότερα του προέδρου Σάλεχ, αφού πρώτα το κοινοβούλιο υιοθετήσει νόμο που θα του προσφέρει ασυλία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment