PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υεμένη: Δεκάδες οι νεκροί στη Σαναά


Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά. Το πρωί της Τρίτης ακούγονταν οβίδες και πυρά πολυβόλων, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα περί εκεχειρίας ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Αλί Σάλεχ και τους στρατιωτικούς που έχουν προσχωρήσει στην αντιπολίτευση, η οποία αξιώνει την αποχώρησή του από την εξουσία. Σε δύο ημέρες σφοδρών συγκρούσεων στη Σαναά έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Οι οβίδες και τα πυρά πολυβόλων ακούγονται για τρίτη συνεχή ημέρα, εντείνοντας το κλίμα βίας που προκάλεσε το πιο φονικό κύμα καταστολής εναντίον των διαδηλωτών ως σήμερα.

Εν τω μεταξύ, ρουκέτες (τουλάχιστον δύο) έπληξαν έναν καταυλισμό διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Υεμένης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

«Οι ρουκέτες χτύπησαν μερικούς άνδρες που περπατούσαν έξω, σε μια αγορά. Έχω δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες» είπε ο Δρ. Μοχάμεντ αλ Κουμπάτι, διευθυντής ενός νοσοκομείου εκστρατείας στον καταυλισμό των διαδηλωτών.

Τη Δευτέρα πυρά ελεύθερων σκοπευτών σε καταυλισμό διαδηλωτών είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αρκετών ανθρώπων. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα παιδί.

Οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στην κυβέρνηση του προέδρου Αλί Αμπντάλα Σάλεχ και διαδηλωτών έχουν οδηγήσει τις τελευταίες δύο ημέρες στον θάνατο περισσότερων από 50 ατόμων.

Παράλληλα, κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις αποστατών των Ένοπλων Δυνάμεων που έχουν προσχωρήσει στην αντιπολίτευση.

Εδώ και μήνες, διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Αλί Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, αναρρώνοντας από τα τραύματα που υπέστη από την επίθεση σε παλάτι του στη Σαναά τον Ιούνιο.

Οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν τη Δευτέρα τη Σαναά, στη διάρκεια συνάντησης στη Γενεύη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, να σταματήσει τη χρήση βίας κατά διαδηλωτών.

Παράλληλα, απεσταλμένοι του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έφτασαν στη χώρα, σε μία νέα προσπάθεια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την παράδοση της εξουσίας από τον Αλί Σαλέχ.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την κυβέρνηση για σφαγή, ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν είναι οι δικές τους δυνάμεις που άνοιξαν πυρ κατά πολιτών, κατηγορώντας ισλαμιστικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment