PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τ. Κουράκης: «Δεν πρέπει να φορολογείται το μορφωτικό αγαθό»


Κάλεσμα στην κυβέρνηση να κάνει «ό,τι είναι δυνατόν» για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Δεν πρέπει να φορολογείται το μορφωτικό αγαθό, δεν πρέπει να μπαίνουν καθόλου εμπόδια και δεν πρέπει στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικογένεια αυτή τη στιγμή να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα», ανέφερε.

Ο κ. Κουράκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η επιβολή του 23% «θα στερήσει την εργασία από πολλούς εκπαιδευτικούς, που θα αναγκαστούν να απολυθούν, θα κλείσουν ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια και θα χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους».

Επιπλέον, επισήμανε ότι αν αυξηθεί ο ΦΠΑ και κατά συνέπεια και τα δίδακτρα πολλοί μαθητές θα στραφούν στα δημόσια σχολεία, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία τους, ενώ υπογράμμισε ότι πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά στα ιδιωτικά σχολεία από ανάγκη και όχι επειδή είναι εύποροι.

«Αρκετοί γονείς που δεν ανήκουν στην κατηγορία των εύπορων οικογενειών κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τα στείλουν σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι μια πολύ μεγάλη κατηγορία με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, επομένως αυτούς τους ανθρώπους θα τους δημιουργήσεις πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment