PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος: Το πρόβλημα των απορριμμάτων θα λυθεί μέσα στην τετραετία


Την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα, εντός της τρέχουσας τετραετίας, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέροντας παράλληλα ότι θα ξεκινήσει καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα ανακύκλωσης.

«Μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησής μας είναι μέσα στην τετραετία που διανύουμε και έχουμε την ευθύνη των πραγμάτων, να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Yπενθύμισε ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει το ποσοστό ανακύκλωσης να έχει ανέλθει στο 50%, αναγνωρίζοντας πάντως ότι είναι ένας δύσκολος στόχος, ο οποίος για να επιτευχθεί θα απαιτηθεί «πολύ σοβαρή δουλειά από τους δήμους και τις περιφέρειες αλλά και από την κυβέρνηση και από όλους τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να λειτουργήσουν αρκετά διαφορετικά από ότι στο παρελθόν».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουν οι Έλληνες την κουλτούρα της ανακύκλωσης και ανέφερε ότι για το σκοπό το υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει να ξεκινήσει σχετική καμπάνια στοχεύοντας κυρίως στα παιδιά και στη νέα γενιά.

Τόνισε ότι σε ολόκληρο τον κόσμο τα απορρίμματα είναι προϊόν προς πώληση, ενώ χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση που δημιουργείται το καλοκαίρι σε πολλά νησιά και σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση αυτή επηρεάζει αρνητικά την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment