PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος: Την ερχόμενη Δευτέρα η ρύθμιση για την απλή αναλογική


Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα τροποποιεί την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοικήση, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε πως οι βασικοί πυλώνες της νέας ρύθμισης θα είναι οι εξής:

  • Θα δίνεται η πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου, στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στα Νομικά Πρόσωπα και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις
  • Θα ενθαρρύνονται συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει σε αυτές η παράταξη του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε την πρόθεση του να στηριχθεί η Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης και να συμβάλλει στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, μέσα από την τόνωση της απασχόλησης.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναβαθμίσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης» ανέφερε και πρόσθεσε πως σύντομα θα έρθει ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας θα απλοποιείται η λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και θα ξεκαθαρίζονται ζητήματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης χαιρέτισε τις προωθούμενες ρυθμίσεις επισημαίνοντας πως κλειδί για μία αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης είναι η συνεχής συνεργασία και ανταλλαγή εποικοδομητικών απόψεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment